Aslan: Köylü pazarları yeniden canlandırılmalı

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Erol Aslan, vatandaşların ucuz ve sürdürülebilir gıdaya ulaşabilmesi için köylü pazarlarının yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ STK Platformu Elazığ’daki asgari ücretli ve emekli vatandaşların ucuz ve sürdürülebilir gıdaya ulaşımını kolaylaştırmak adına bir çalışma başlattı. Çalışmaya ilişkin bilgiler veren Elazığ STK Platformu Dönem sözcüsü Erol Aslan, aradıkları çözümü Elazığlı çiftçilerde bulduklarını ifade etti.

Vatandaşların ucuz ve sürdürülebilir gıdaya ulaşabilmesi için çiftçilerin satış yapabildiği köylü pazarlarının yeniden canlandırılması gerektiğini söyleyen Aslan, yetkililerden bu konu ile ilgili destek beklediklerini belirterek: “Bilindiği üzere ilimizde emekli ve asgari ücretli kesimin ve bütün vatandaşlarımızın ucuz ve sürdürülebilir gıdaya ulaşımı gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Biz Elazığ STK Platformu olarak ucuz ve sürdürülebilir gıdaya halkımızın en uygun bir şekilde ulaşması için bir dizi çalışma yaptık. Bu çalışmadaki en büyük kozumuz eli öpülesi kahraman çiftçilerimizdir. Çünkü bunlar üretimden vazgeçmediler ve bu üretim Elazığ’ımız da bugün meyve, sebze ve et, süt ürünlerinde çiftçilerimizin üretimi devam etmektedir.  Bütün zorluklara rağmen devam etmektedir. Biz bu üretilen ürünün ilimizdeki vatandaşlarımıza en uygun fiyatla ulaşması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN