ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

ASKON 15. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, ASKON Elazığ Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıda ülke ve Elâzığ ekonomisinde yaşanan gelişmeler ele alındı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen aylık ekonomi değerlendirme toplantılarının 15’incisi Elazığ Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Elazığ Valisi Dr. Ömer Torman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı İdris Alan, Elazığ ASKON il başkanı Abdullah Çınar, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile, iş adamları katıldı. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda ASKON Elazığ İl Başkanı Abdullah Çınar, depremden etkilenen işletmelerin kalkınması için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Çınar, “İş dünyası olarak özellikle deprem bölgesinde yer alan illerimizin vakit kaybetmeden toparlanması, kalkınması ve daha güçlü bir ekonomiye sahip olması adına üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu sorumlulukla hem 2020 Elazığ depremini hem de Kahramanmaraş depremini yaşamış bir şehrin iş dünyası temsilcileri olarak ASKON Elazığ Şubesi olarak ilgili bakanlarımıza, bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımıza depremden etkilenen ve aralarında Elazığ’ında bulunduğu 11 ilimizdeki işletmelerimizin ticari ve ekonomik durumlarını yansıtan talep ve öneri raporlarımızı genel merkezimiz ve ilimiz milletvekilleri aracılığıyla sunduk” dedi. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın marka şehirlerarasında yer aldığını söyledi. Alan, “Bugün marka şehirler adı altında bir liste yapacak olursak bu şehirlerden biri mutlaka Elazığ olurdu. Neden mi, çünkü Elazığ tam 27 ili birbirine bağlayan, bölgenin lojistik üstü konumunda olan güzide bir şehrimizdir. Elazığ insanı her dönem vatanını ve milletini seven, sahip çıkan insani ve kültürel değerlerini asırlardır yeni nesillerine aktarabilen her platformda bu özellikleriyle ön plana çıkan insan yapısına sahiptir. 2017 yılında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlık görevimi yürüttüğüm dönemde Elazığ’ımız 6. Bölge teşviklerinden yararlanmaya başladı. 2017 yılı öncesinde Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde istihdam verilen vatandaşlarımızın sayısı 2 bin 500’lerdeydi şimdi ise 20 binin üzerinde bununla beraber ikinci Organize Sanayi Bölgemizde yer tahsisleri büyük bir süratle ilerliyor” dedi. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

NAZIRLI: “ELAZIĞLI, SİYASİ GÖRÜŞ AYIRT ETMEKSİZİN NE ZAMAN DEVLETİNİN İHTİYACI OLSA O GÜN DEVLETİNİN YANINDADIR” 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ ve Elazığlının her zaman devletin yanında yer aldığını vurgulayarak; yapılacak yatırımların önemli olduğunu söyledi. Nazırlı, “Elazığ’ımız güzel bir şehirdir. Bana Elazığlıyı sordukları zaman tek bir cümleyle Elazığlı siyasi görüş ayırt etmeksizin ne zaman devletinin ihtiyacı olsa o gün devletinin yanındadır, olmaya da devam edecektir. Bugün şehrimizin ekonomik değerlerini, tarımsal görünümünü, sanayi açısından görünümünü, Elazığ’daki yatırım fırsatlarını sizlerle paylaşmaya gayret edeceğiz. Değerli iş adamlarımıza Elazığ’da yatırım yapıldığı taktirde nasıl kazanımla sağlanacağı, hem bölgemiz hem ülkemiz açısından bunları sizlere sunmaya gayret edeceğiz” dedi. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

KELEŞ: “İKİNCİ TEKNOVA OSB’DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR” 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, TEKNOVA OSB’nin önümüzdeki yıl faaliyete geçeceğini ifade ederek, 2. Sanayi sitesini Elazığ’a kazandıracaklarını söyledi. Keleş, “İkinci Organize Sanayi diğer adıyla TEKNOVA dediğimiz sanayi sitesinde çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapıda yüzde 35’lik bir orana ulaştık. Burada da 266 adet sanayi parselinin 26 tanesi tahsis edilmiş 2 tanesi şuanda inşaat halinde 24 tanesi proje aşamasında ki bu oranda yüzde 50’ye denk gelmekte. Çok yakın tarihte Ağustos ayında da elektrik ve yapım ihalesini de gerçekleştirdik inşallah önümüzdeki yıl 2. TEKNOVA OSB dediğimiz bölgeyi de sanayicilerimizin kullanımına sunacağız. Şuanda bakan beyin imzasında çok kısa bir süre içerisinde de 2. Sanayi sitemizi de Elazığ’ımıza kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

AYDIN: “TÜRKİYE EKONOMİSİNE PANDEMİ SÜRECİNE DAYANAN SÜREÇTEN BU YANA BÜYÜMESİNİ HIZLA DEVAM ETTİRMİŞTİR” 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye Ekonomisinin her geçen yıl büyüdüğünü ifade etti. Aydın, “Birçok ekonomi özellikle gelişmiş ekonomilerde önemli daralmalar yaşanırken Türkiye ekonomisine pandemi sürecine dayanan süreçten bu yana hamdolsun büyümesini hızla devam ettirmiştir ve son çeyrekteki verilere bakıldığında da 5.9’luk bir büyümeyle hamdolsun ki yerini bulmuştur. Yıl sonunda da hakeza hem ihracat rakamlarında hem de ekonomi anlamındaki sanayi tarafında tarım, turizm alanındaki büyüme rakamlarıyla birlikte yine bir önceki yıla büyüme kaydederek bitireceğimiz rakamlar görünmekte” dedi. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

AYDIN: “ELAZIĞLILAR TEKSTİL SEKTÖRÜNDE FAZLA OLMASI SEVİNDİRİCİ BİR DURUM” 

Aydın, Elazığ’ın yaşadığı depremler sonrasında ekonomik anlamda etkilendiğini anımsatarak, kentte tekstil anlamında gelişme kaydettiğini söyledi. Aydın, “Derin ekonomik bir yarayla biz 2023 depreminde de Elazığ şehrimiz etkilendi ancak bütün bu badirelere rağmen bugün Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. Kurulmuş, talep toplamaları devam ediyor, İstanbul’dan aynı zamanda tekstil sektöründen birisi olarak da ve Elazığ şehrinin, Elazığlıların bizim sektörde malum çoktur İstanbul’daki nüfusu birçoğunun bu şehirde tekrar şehre döndüklerini şehirde yatırımlar yaptıklarını görmekteyiz. Bu bizim için tabiki büyük sevindirici bir durum. Çünkü önemli tekstil fabrikalarının yatırımları hem iplik hem kumaş hem hazır giyim tarafında yatırımlarının yapıldığını görmekteyiz ve bizim özellikle cazibe merkezleri olması hususunda da o deprem felaketi yaşandığı günlerde hem sayın Cumhurbaşkanımız hem ilgili bakanlarımıza arz ettiğimiz Elazığ şehrinin de cazibe merkezi içerisine alınması hususu da hamdolsun olumlu sonuçlanarak şehir bugün cazibe merkezinde ve 6. Bölge teşviklerinden faydalanabilir hal almıştır” dedi. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

TORAMAN: “REFAHIMIZ İÇİN DAHA FAZLA ÜRETİP, İHRAÇ EDİP DIŞ PAZARLAMA SATIP BURADAN GELİR ELDE ETMEMİZ GEREKİYOR” 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise Ekonominin gelişmesinde üretimin ve ihracatın önemli olduğunu söyledi. Toraman, “tabi üretimin öncelikle maksadı yurt içi talebi karşılamak vatandaşımızın yeterli mal ve hizmetini sağlamak. Ancak yetmiyor, daha da üzerine çıkarak refahımız için daha fazla üretip, ihraç edip dış pazarlama satıp buradan gelir elde etmemiz gerekiyor. O yüzden bu üçlü sac ayağına 4. Olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ihracat noktasına da büyük önem vererek Türkiye ekonomisinin büyümesine destek veriyor” dedi. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ'da yapıldı

TORAMAN: “ELÂZIĞ HER TÜRLÜ POTANSİYELİN VE İMKANIN OLDUĞU BİR ŞEHİR” 

Toraman, Elazığ’ın her türlü potansiyelinin olduğunu belirterek, artık ciddi ölçekli yatırımların geldiğini kaydetti. Toraman, “Burada sanayi alt yapısı için her türlü imkan ve şart oluştu ve hamdolsun bunun neticesini de almaya başladık. Ciddi ölçekte yatırımlar ilimize geliyor üretim yatırım ve istihdamla üretim sac ayağı Elazığ’da büyüyerek devam ediyor. Bizim burada beklentimiz ve talebimiz bunun daha da artması. Yalnızca Elazığ için değil bütün Anadolu için söylüyorum ama Elâzığ özelinde de ifade etmem gerekirse burada her türlü potansiyelin ve imkanın olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi. Toplantı, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın tarafından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’a hediye taktimi ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN