Artık kendimize gelsek mi?

Gün geçmiyor ki ilginç bir haberle karşılaşmayalım. Elazığ'da bir özel okul Halloween Costumes yani Cadılar Bayramı etkinliğine imza atmış.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Herkesin inancına saygımız sonsuz ama gerçekleştirilen etkinliğin inancımız, örf adetimiz ve geleneklerimizle bağdaşmadığını hatırlatmak isteriz. Bu şehir 4 bin yıllık kadim geçmişiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış adını tarihe altın harfle yazdırmış bir şehirdir. Bahse konu eğitim kurumunda gerçekleşen Cadılar Bayramı etkinliğinin hangi mantıkla düzenlendiği bilinmezken değerlerimizin yitip gitmesi bir gerçek.

AMERİKAN KÜLTÜRÜ HAYRANLIĞI NEYİN NESİ?
Yıllardır şehrin dört bir yanını saran yabancı tabelalara karşı mücadele sürdürülürken, şimdi de bir eğitim kurumunda düzenlenen Cadılar Bayramı etkinliği insanların kafasında soru işareti bıraktı. Değerleri yozlaştıran bu ve buna benzer etkinliklerin aziz şehre yakışmadığını belirtmek isteriz. 

DEĞERLERİMİZİ YİTİRMEYELİM!

Özel bir eğitim kurumunda düzenlenen Cadılar Bayramı’nın sıradan bir motivasyon etkinliği olmadığını, öz Türkçemizi, kendi kültürümüzün, örf ve adetlerimizin yitip gitmesine olanak sağlayan bir aktivite olduğu aşikar. Çocuklarımıza ve gençlerimize bu ve buna benzer etkinliklerle şirinlik taslayanlara şunu hatırlatmak isteriz ki; bu şehrin mayası bu tür etkinliklerle bozulmaz. 
Vesselam…

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Esra | 04 Kasım 2022 21:21

    Aynı tepkiyi ülkemiz araplaştırılırken, arapça tabelalar şehrin dört bir yanına yayılırken de verdiniz mi yoksa derdiniz sadece ingilizce ve batı kültürü ile mi? Milli değerlerimiz çöl bedevilerinin saçma sapan adetleriyle yitip gitmiyor mu sizce de?

  • Nesrin can | 04 Kasım 2022 20:19

    Öncelikle Elazığ'da yaşayan bir arkadaşımın vesilesiyle haberi okudum. Bu insanlarin gerçekten amacı ne çok merak ediyorum. Bir amaçları da olduğunu da düşünmüyorum aslında. Duruşu,kararı , bir hayat planı, çizgisi olmayan insanlar bu şekilde özenti taklit ile ömür tüketirler. Bu güruhun da aynı böyle olduğu aşikar. Z kuşağı deyip gençleri etiketliyorlar. İnanın bu yetişkinler çok daha beter bu topluma zarar veriyorlar. Konu İslam, müslümanlar olmaktan ziyade bozuk bir toplumun örnek alınması,saçma sapan uygulamaların çocuklarımıza bu şekilde özendirilmesi inanın büyük sıkıntılar getirecek. Yavaş yavaş zaten görüyoruz. Allah fırsat vermesin. Bizi ve neslimizi muhafaza eylesin

  • Mukadder baş | 04 Kasım 2022 13:27

    Çok güzel dile getirip yazıya dökmüşsünüz teşekkürler, İngilizce dersi vermek mi yoksa amaç batının kültürünü mü gençlere öğretmek neyi empoze etmeye çalışıyorlar

BUNLARA DA BAKIN