Prof. Demir, Kent Konseyi toplantısına katıldı

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Kent Konseyi'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Savunma Sanayi eski Başkanı Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Kent Konseyi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Elazığ'ın gündeminde olan kentsel dönüşüm konusu görüşüldü.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, Elazığ'da ciddi bir kentsel dönüşüm problemi ile karşı karşıya kalındığını ifade ederek, Elazığ Belediyesinin kentsel dönüşümde kullanacağı demir ve çeliğe vergi muafiyeti ya da indirim uygulanmasını talep etti.

Koca: “2020 ve 2023 depremlerini yaşayan bir şehiriz. 2020 depreminden sonra yaralarımız sarılmaya devam ederken hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimler sorunları çözmeye sarılmışlardı ancak 2023'te yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra haliyle merkezi yönetim diğer afet bölgelerine yöneldi. Bizler de burada kendi yağımızda kavrulmak için çaba sarf ediyoruz. Şehirde ciddi bir kentsel dönüşüm problemimiz var. Elazığ Belediyesi hem yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen hem de tasarruf tedbirlerine rağmen elini değil gövdesini taşın altına koyarak bazı mahallelerde kentsel dönüşüm sürecini başlattı. Tepe yöneticisi olarak sizlerden Elazığ Belediyesi'nin Kardemir'den talep edeceği tedarik açısından demir ve çeliklerde vergi muafiyeti ya da yüzde 20'ye yakın bir indirimli demir çelik alımı talebinde bulunacağız. Bu taleplerimiz karşılanırsa burada Kardemir'in de Elazığ'a ciddi bir katkısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, istişareye hazır olduğunu söyleyerek atılacak somut adımların bu süreçte önemli olduğunu belirterek: “Ben sizleri dinlemeye ve bu fikir alışverişi neticesinde de hayırlı bir başlangıç yapmaya hazırım. Bugün sadece konuşmak değil, aksiyon alabileceğimiz konular nelerdir diye de bir gerçekçi konuşmamız gerekiyor. Biz dizi söz verip bir dizi konuyu gündeme getirip dilek ve temenni sunmaktansa biraz daha ötesinde daha gerçekçi, yapılabilir, somut adımlar, olabilecekleri, olamayacakları konuşmak, olamayacakların da olmamasını sağlayan faktörlerin nasıl ortadan kaldıracağımızı konuşmak, düşünmek gerekiyor. Hemen bir sonuç alamasak da ama yola çıkmak önemli inşallah bu hayırlı bir başlangıç olur diyorum” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR