Müfit Can Saçıntı, öğrenciler ile bir araya geldi

Oyuncu ve yönetmen Müfit Can Saçıntı, Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri ile düzenlenen söyleşi programında bir araya geldi

4'üncü Tarım Fuarı için Elazığ'a gelen ünlü Oyuncu ve Yönetmen Müfit Can Saçıntı, Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile düzenlenen söyleşi programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mahmut Yıldırım, sanatçının yapımlarında hayatın sorgulanması noktasında önemli tespitlerde bulunduğunu ve kendisini ilgi ile takip ettiklerini ifade ederken, “Filmlerinde özellikle böyle hayata dair bazı sorgulamalar var gerçekten insanları düşündürüyor. Aslında yani böyle İnsanoğlu yaratıldığından beri ilk günden beri genel itibariyle hayatı sorgulamaya dair hayatı kainatın insanın kendisini sorgulamaya dair böyle birçok filozof yetişmiş. Aslında gerçekten Filozof ve birçok bilim adamı bizim peygamber efendimizin de bir hadisi var. Özellikle diyor ki bir saatlik tefekkür bir saatlik düşünme kainatın insan kendisine dair düşünmesi bir yıllık ibadetten daha hayırlıdır. Diyor peygamber efendimiz. Yani özellikle bu filmlerindeki böyle insanı düşünceye sevk eden tefekküre sevk eden böyle bazı replikleri var. Şahsen çok hoşuma gidiyor böyle bir çocuklarla da böyle büyük bir keyifle izliyoruz” dedi.

Oyuncu ve Yönetmen Müfit Can Saçıntı, öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak öğrencilerin inandıkları yolda ilerlemeler yönünde tavsiyelerde bulundu. Saçıntı, “Tiyatrocu olmak istiyordum. Vekonservatuar sınavlarına hazırlanmaya başladım. Özellikle son sene. Ben çalışıyorum işte 2 tirat istiyorlar bir şiir felan. Sonra bir arkadaşım geldi dedi ki sen dedi boşa dedi hazırlanma dedi. konservatuar sınavlarına çünkü seni almazlar dedi. Dedim niye almasınlar ben yeteneksiz miyim? Dedi yeteneksiz değilsin ama pelteksin dedi. Peltekleri konservatuarı almazlar. Çünkü peltek oyuncu olmaz dedi. Bana böyle sevgilim terk etmiş gibi aşkım karşılıksız çıkmış gibi yıkıldım ve bıraktım. Vazgeçtim denemedim bile. Hani derler ya her deneyen kazanamaz ama denemeyen baştan kaybetmiştir. Ben hiç denemeden baştan kaybettim. Sonra ne oldu yaklaşık işte 30 yıl sonra sen pelteksin senden oyuncu olmaz denen çocuk hani oyuncu oldu demesek bile mesleği oyuncu oldu oyunculuktan geçimini sağladı. Bunu niye anlatıyorum sizlere de zaman zaman hayallerinize müdahale eden vardır. Düşünmenizi düşüncenizi başka yönlere yönlendirmeye çalışanlar vardır. Ben diyorum ki yani hayalinizi denemeden vazgeçmeyin. En azından başkasının sözüyle vazgeçmeyin diye bunu anlatıyorum.

Bakmadan Geçme