İnsan Vakfı Elazığ'da Yaraları Sarıyor

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve çevre illerde de yıkıma neden olan deprem nedeniyle İnsan Vakfı Elazığ'da yaraları sarıyor. 6.8 şiddetindeki büyük deprem can kayıplarına ve yaralanmalara sebep olurken on binlerce insan soğukta çadırlarda yaşam sürdürüyor.

AFETZEDELERE HER GÜN SICAK YEMEK

İnsan Vakfı, 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'da yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf yetkilileri deprem sabahı Elazığ'da aşevi kurarak depremzedelere sıcak yemek ulaştırmaya başladı. Depremzedeler için başlatılan yardım seferberliği ile her gün sıcak yemek çadırda kalan vatandaşlara ulaştırılıyor.

İnsan Vakfı Yardım Kuruluşu Birim Başkanı Sezgin Kızılkoca, yaptığı açıklamada:

“Deprem sonrası yaraları sarmaya devam ediyoruz. Elazığlı kardeşlerimizin genel durum tespitinin ardından yardım faaliyetlerine başladık. Ardından Malatya sınırına yakın Kayapınar Köyü ve Uslu Köyü'nde yemek dağıtımlarını gerçekleştirdik. İnsan Vakfı olarak depremden zarar gören bölgelere yönelik yardım seferberliği başlattık. Her gün binlerce aileye aşevimizden sıcak yemek yardımı sağlayarak depremzedelerin yaralarını saracağız. Bölgedeki yardımlarımız ihtiyaca ve bağışçılarımızın yönlendirmelerine göre artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR