Geleneksel Çocuk Oyunlarında 40 bin öğrenci yarışıyor
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından nesilden nesile oyun köprüsü projesi kapsamında 'Geleneksel Çocuk Oyunları' grup müsabakaları gerçekleştirildi
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların dijital bağımlılıklardan uzaklaşmaları ve birlikte hareket ederek ekip ruhuna kavuşmaları amacıyla başlattığı Nesilden Nesil Oyun Köprüsü Projesi kapsamında 'geleneksel çocuk oyunları' grup müsabakaları gerçekleştirdi.
Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın bugünkü ayağına Milli Eğitime bağlı okulların 4. sınıf öğrencileri katılım gösterdi. Yarışmaya katılan öğrenciler Yakantop kategorisinde kıyasıya mücadele etti.
Turnuvada konuşan Proje Koordinatörü Şeyma Gür Sağırlar, yaklaşık 40 bin öğrenciyle böyle anlamlı bir projeyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Proje Koordinatörü Şeyma Gür Sağırlar: 'Projemiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla devam ediyor. Geçen yıl tüm ilkokullarımızda uyguladığımız projemizle 25.000 öğrencimize ulaşmıştık. Bu yıl ilkokullar ortaokullar ve ilçelerimiz de dhil edildi ve sayımız 40 bine ulaştı Şu anda ilimizde 40 bin çocukla geleneksel çocuk oyunlarını oynuyoruz ve geleneklerimizi geçmişten günümüze taşıyoruz. Dün itibariyle ilkokul 3 sınıflarda mendil kapmaca turnuvası yaptık. Bugünse ilkokul 4 sınıflarımızla yakan top turnuvası ile devam ediyoruz. Önümüzdeki ay itibariyle Nisan ve Mayıs ayları boyunca turnuvalarımız devam edecek ilkokullarımız ortaokullarımız ve ilçelerimiz gelerek burada çocuklarla hep beraber bu güzel günleri geçirmiş olacağız bu coşkuyu tatmış olacağız.' Dedi.