Filistin Bizim Neyimiz Olur konulu konferans düzenlendi

TÜGVA Elazığ İl Temsilciliği ve Burak Derneği işbirliğinde Dr. Müncid Ebubekir Ve Adem Yenihayat'ın konuşmacı olduğu 'Filistin Bizim Neyimiz Olur' konulu konferans düzenlendi

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sürerken, Elazığ'da da Filistin'e destek olmak amacıyla çeşitli programlar düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak TÜGVA Elazığ İl Temsilciliği ve Burak Derneği işbirliğinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla “Filistin Bizim Neyimiz Olur” konulu konferans düzenlendi.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Konferansa çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve öğrenci katılırken, Konferansın konuşmacılığını 29 Mayıs Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Müncid Ebubekir ve Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat yaptı.

Konferansın selamlama konuşmasını yapan TÜGVA Elazığ İl Temsilcisi Muhammed Sacid Ataş, Gazze'deki Müslümanların büyük bir zulüm altında olduğunu ve Türkiye'deki kurum ve STK'ların bu konuda daha fazla inisiyatif alması gerektiğini kaydederken, “Gazzeli kardeşlerimizin Filistin'de vermiş oldukları mücadele tek başına dünyaya karşı vermiş oldukları bir mücadele 2 milyon insan bütün dünyanın zulmüne uğramaktadır. Buna Türkiye'de dahil. Türkiye üzerine düşeni ne kadar yapıyor diye sorsam eminim hepimizin cevabı hayır olacaktır. Bugün ülkemizden birçok destek gidebilecekken belki de gidemiyor. Engel olabileceğimiz şeyler varken belki de engel olamıyoruz halk, kurumlar STK'lar olarak” dedi.

Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat, Filistin'in Müslümanlar için önemine ve Filistin için neler yapılması gerektiğine dair bilgiler verdi. Yenihayat, “Filistin'i bizim için önemli kılan orada Kudüs şehrinin bulunması. Kudüs'ün bizim için önemli olma sebebi Allah tarafından bize mukaddes ve mübarek ilan edilmesi hem de orada mescidi aksanın bulunması” dedi.

29 Mayıs Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Müncid Ebubekir, İsrail'in ve Amerika'nın bir sonraki hedefinin Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu duruma güçlü bir şekilde hazırlanması gerektiğini ifade ederken, “Filistin'in çevresindeki tüm islam devletlerini Amerika ve Yahudiler bozdurdu. Şimdi de Türkiye'yi bozmak istiyorlar. Allah Türkiye'yi korusun inşallah. Kudüs ve Filistin'deki kardeşlerimizde emaneti geri almalarını bekliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme