Başkan Biçer: Özel hastaneler denetlenemiyor

Yeni Doğan Çetesi hakkında konuşan DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer, 'Bu çetenin sadece İstanbul'la sınırlı olmadığını ya da başka çeteler olmadığını bilmiyoruz' dedi.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer, ‘Yeni Doğan Çetesi' konusunda açıklamada bulundu. Biçer, şikâyet olmadan da tespit edilebilir bir suç zincirinden söz edildiğini belirtti.

İl Başkanı Biçer, Sağlık Bakanı'na seslenerek: “İstanbul'da söz konusu bebek katili Yeni doğan Çetesi milyarlarca parayı SGK'dan adı geçen hastanelere aktarırken, bu ülkenin geleceği olacak bebeklerimiz öldürülürken siz İstanbul İl Sağlık Müdürü'ydünüz. iki gün önce ‘sağlık emin ellerde' açıklamasını nasıl yaptınız? Derhal istifa edin!” dedi.

“OLAY BAĞIRA BAĞIRA GELMİŞ: ÖZEL HASTANELER DENETLENMİYOR”

Biçer, “Özel hastaneler denetlenemiyor! Denetlenmeyen bu hastaneler bakanlığın devlet hastanelerine uyguladığı prosedürlerden de uzak. Olay bağıra bağıra gelmiş, SGK ödemeleri adı geçen bu özel hastanelere oluk oluk akmış! SGK ödemeleri hep aynı hastanelere akmış! Neden soruşturma açılmamış, Sayın Memişoğlu il sağlık müdürüyken nasıl bunları görememiş, takip edememiş, anlatsın. İnsanların kanser ilaçlarını “pahalı” diye ödemeyen SGK, nasıl olur da yeni doğan yığılmasına dikkat etmez, milyarlar akarken bunu göz ardı eder?” ifadelerini kullandı.

Tüm ülkede kalem kalem SGK ödemelerinin hangi özel hastanelerine ne kadar ve ne sıklıkla yatırıldığının tespiti ve gerekirse acilen soruşturmaları başlatılması gerektiğini belirten Biçer “Bu çetenin sadece İstanbul'la sınırlı olmadığını ya da başka çeteler olmadığını bilmiyoruz! SGK konusundaki tespitlerin ivedilikle tüm il ve ilçelerde tek tek yapılması için talepte bulunuyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme