250 konut projesi için sözleşme imzalandı

6 Şubat depremlerinin ardından Arıcak'ta 79 ve 171 konutluk iki ayrı proje için sözleşme imzalandı.

6 Şubat depremlerinin yaralarını konutlar yükselmeye devam ediyor. Deprem bölgesi için 1.2 milyar dolarlık ödenek ayrıldı.

Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş'ta 1451 yeni konutun sözleşmesi imzalandı. Bölgede yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Malatya Akçadağ'da 287, Pütürge'de 105 adet konut yapılırken, Elazığ Arıcak'ta 79 ve 171 konutluk iki ayrı proje, merkezde 25 köy inşaatı yapılacak. Kahramanmaraş'ta ise Soğukpınar'da 96, Afşin'de 52, Nurhak'da 151, 68 ve 92 adetlik 3 farklı projede konutlar inşa edilecek. Konutlar önümüzdeki yıl hak sahiplerine teslime dilecek.

KIRSAL BÖLGELER İÇİN 400 MİLYON DOLARLIK YENİ PAKET

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan (JICA) temin edilen uzun vadeli ve düşük faizli 60 milyar yen yani yaklaşık 400 milyon dolarlık kredi paketi de hayata geçirilecek.

Proje kapsamında yapılacak değerlendirmeler ile depremden hasar gören yapıların hasar tespiti yapılarak hak sahibi kabul edilen vatandaşlar için konutun yapılacağı il, ilçe ve köyler belirlenerek etüt ve projeler hazırlanarak Ağustos ayı itibarı ile ihaleler gerçekleştirilecek.

2024 yılında belirlenen ödeneğin tamamı kullanılacak. Projede ihale edilen konutlar 2025 yılı ikinci yarısında tamamlanacak.

ELAZIĞ'DA DA KAMU BİNALARI VE ÜNİVERSİTE BİNASI GÜÇLENDİRİLECEK

Kamu binaları ve üniversitelerin depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmaları kapsamında ise güçlendirme faaliyetlerine devam edilecek. Proje kapsamında İstanbul, İzmir, Tunceli, Elazığ illerinde bulunan kamu binaları ve üniversite binalarının deprem güçlendirme çalışmaları yapılacak. Projede ihale edilen yeni binaların yapımının 2026 yılı ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR