Aksu, yeni maarif model müfredatı değerlendirdi

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, yeni maarif model ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yeni müfredat ile birlikte velilerin ve öğrencilerin kendilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı okullarda ilk ders zilinin başlamasının ardından resmen başladı. KURS-DER Başkanı Veli Aksu, yeni eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan maarif modeli müfredatını değerlendirerek, öğrencilerin ve velilerin kendilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

Okullarda yeni dönemde süreç odaklı ölçme değerlendirmenin ön plana alındığını belirten KURS-DER Başkanı Veli Aksu, bu doğrultuda okul içerisinde yeni uygulamaların devreye alınacağını ifade ederken, “Eğitim öğretim sistemimizin öğretim kısmında da bu yıl kapsamlı birçok değişiklik söz konusu. Bu değişiklikte en önemli nokta ilk okullarda yazılı sınav saati uygulaması kaldırılmıştır. Bu yaklaşımla süreç odaklı değerlendirme, izleme ve takip etme yoluyla ilk öğretim birinci kademede bu şekilde bir uygulamaya geçilecektir” dedi.

Ortak yazılıların kapsamının da artırıldığını kaydeden KURS-DER Başkanı Veli Aksu, devlet ve özel okul fark etmeksizin altı, yedi, dokuz ve onuncu sınıfların ülke genelinde 12 adet ortak yazılı sınava gireceklerini dile getirdi. Aksu, “Ülke genelinde ortak sınav uygulaması biliyorsunuz ilk kez geçen yıl başlatıldı. 6. Ve 9. sınıflara uygulandı. Sınavlar yeni öğretim döneminde ise 6-7, 9 ve 10. sınıflar olmak üzere toplam 12 tane merkezi sınav yapılacak. Bu ortak merkezi sınavlar özel ya da milli eğitime bağlı olan kurumlar arasında ayrım yapılmadan özel okullarda bu kategori içerisine girecek” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN