Aksu, LGS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, liselere giriş sınav sonuçlarının açıklanması ve tercih döneminin başlaması ile öğrencilerin tercihlerinde dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Liselere geçiş sınav sonuçlarının açıklanması ve tercih döneminin başlamasının ardından Kurs Der Başkanı Veli Aksu öğrencilerin tercihlerinde dikkat etmesi gereken noktalara ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye’de Liselere Geçiş Sınavında 352 kişinin 500 tam puan aldığını söyleyen Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, Merkezi sınav ile öğrenci alacak okul sayısının 2 bin 525, kontenjan sayısının ise 200 bin 638 olduğunu belirtti.

Lise tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgi veren Veli Aksu, Öğrencilerin sınav puanı ile öğrenci alan okullardan en fazla 10, yurt imkanı sağlayan okullardan ise en fazla 5 tercih yapabileceğini ifade etti.

Öğrencilerin İkametgah adreslerinde olan Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Teknik Lise Gibi Okullardan En Fazla 3 Tercih yapabileceğini söyleyen Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, tercih yaparken kolaylık sağlayan renk kodlarına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN