AK PARTİ ELAZIĞ'DA TEK BÜYÜK BELDESİNİ YALNIZ BIRAKTI

Ak Parti'nin Elazığ'da kazandığı tek büyük belde olan Yurtbaşı için Ak Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı ile yöneticilerin hangi desteği verdiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor…

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştiren yerel seçimlerde tarihinde ilk kez girdiği bir seçimde 2. Parti olarak ayrılan Ak Parti’de bu süreçten yeterli dersin alınmadığı konuşuluyor.

Ak Parti Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 31 Mart seçimlerinde büyük bir yara aldı. 4 büyük beldeden sadece 1’ini kazanan Ak Parti’de bu beldeye ne kadar önem verildiği ise tartışma konusu.

AK PARTİ’NİN TEK BÜYÜK BELDESİ MAAŞ ÖDEYEMEZ DURUMDA

Özellikle beldenin tek gelir kaynağı olan Yurtbaşı Hipodromu’nun gelirlerinin varlık fonuna devredilmesi ve geçmişte yapılan fazla personel alımları nedeniyle Ak Parti’nin kazandığı tek büyük belde olan Yurtbaşı’nda personelin maaşlarının dahi ödenemez durumda olduğu konuşulan konular arasında.

BAŞKAN DOĞAN EKONOMİK SORUNLARA KARŞI DİK DURUYOR

Personelin olması gerekenden 2 kat fazla olduğu Yurtbaşı’nda Belediye Başkanı Nihat Doğan, bu fazlalığa rağmen işçi çıkarma konusuna kapıları tamamen kapatıyor. Belediyede gece mesailerine kaldığı bilinen Doğan, ne olursa olsun kimsenin ekmeğiyle oynanmayacağını belirterek her ay maaşları ödeyebilmek adına aşındırmadık kapı bırakmıyor.

ULAŞIM İHTİYAÇLARI KARŞILANAMIYOR

Elazığ’da mevcut ilçeler ve beldeler arasında otobüsleri en eski olan ve ulaşım ihtiyacını karşılayaman Yurtbalşı’nda bu ihtiyacın acil olarak karşılanması adına mücadele eden Belediye Başkanı Nihat Doğan her konuda olduğu gibi bu konuda da Ak Parti tarafından yalnız bırakılıyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Belde sakinleri ise Belediye Başkanı Nihat Doğan’ın çabasını takdir ettiklerini ancak Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin ve İl Başkanı’nın 4 büyük belde içerisinde iktidara ait tek belediye olan Yurtbaşı’nı yalnız bıraktıklarını belirterek duruma sert tepki gösteriyor. Belde sakinleri Yurtbaşı’nın sahipsiz bırakılmasından yakınıyor.

MUHALEFET PARTİLİ BELEDİYELER DESTEĞE HAZIRIZ DİYOR

Öte yandan Nihat Doğan’ın çabasını ve gayretini yakından takip eden ve şimdiden bir sonraki seçimler için çalışmalarını hızlandıran başta CHP olmak üzere muhalefet partileri Yurtbaşı için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiriyorlar. 

BAŞKAN DOĞAN MUHALEFETE NEDEN KAPILARI KAPATTI

Elazığ’da etkisini iyice artırmak isteyen ve bunun için Ak Parti’nin kazandığı noktaları örnek alan olarak gören muhalefete kapıları kapatan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emek ve gayretlerini asla boşa çıkarmayacağını sıklıkla dile getiren Nihat Doğan, belediye personelinin maaşını ödemek, belediye borçlarıyla baş edebilmek ve beldeye hak ettiği hizmetleri kazandırabilmek adına yalnız başına büyük bir mücadele veriyor.

BAŞKAN DOĞAN ANKARA’DA AŞINDIRMADIK KAPI BIRAKMADI

Seçildiği günden bugüne kadar neredeyse iki haftada bir Ankara’ya giden Başkan Doğan, Bakanlıklar, bürokrasi ve siyasetçilerle görüşmelerini de sürdürüyor. Ankara’da aşındırmadık kapı bırakmayan Başkan Doğan’ın bu çabası ise Yurtbaşılı vatandaşlar tarafından büyük bir takdirle karşılanıyor.

YURTBAŞI AK PARTİ’NİN ELAZIĞ’DAKİ YÜZÜ OLACAK

Başkan Doğan’ın bu yalnızlığına rağmen kazanılan tek büyük belde olması, gelecekte yapılacak tüm seçimlerde Ak Parti’ye oy verecek seçmen için büyük bir örnek teşkil edecek. Diğer belde ve ilçelerde iktidar gücü olmadan yapılan çalışmalar yanında Yurtbaşı’nın yalnız bırakılıp bırakılmayacağı ise ilerleyen zamanda net bir şekilde görülecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN