• Haberler
  • Gündem
  • Açıkkapı: Yeni kanun teklifi vatandaşların yüzünü güldürecek 

Açıkkapı: Yeni kanun teklifi vatandaşların yüzünü güldürecek 

TBMM'de görüşülmeye başlanan 80 maddelik yeni kanun teklifine ilişkin açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, yeni kanun teklifinin, vergi güvenliğinin sağlanması, yatırımcıların Türk lirasına yönelmesi, ülkeye döviz girdisinin sağlanması gibi birçok düzenlemeyi kapsadığını söyledi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de görüşülmeye başlanan 80 maddelik yeni kanun teklifine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıkkapı, teklifin Türkiye'nin ekonomik program hedeflerine katkı sağlamayı ve ekonomik gelişimi desteklemeyi amaçladığını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla milyonları ilgilendiren ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda hazırlanan bu kanun teklifinde emeği geçen dava ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni düzenlemelerin vatanımıza, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Milletvekili Açıkkapı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanan teklifle, ülke ekonomisinin uluslararası rekabetçiliğinin artırılması, ihracatın desteklenmesi ve döviz girdisinin sağlanması yoluyla dış ticaret dengesine olumlu katkıda bulunulmasının hedeflendiğini kaydetti. Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlardan gelen taleplerin yanı sıra, sosyal medya fenomenlerine yönelik son zamanlarda gündeme gelen olaylarla ilgili vatandaşların taleplerini de içeren 80 maddelik teklifle ilgili Açıkkapı, "Biliyorsunuz son zamanlarda bu sosyal medya fenomenleriyle ilgili vatandaşlarımızın talepleri gayet net. Bununla ilgili de gerekli düzenlemeler yapılacak. Yine Genel Sağlık Sigorta borçlarıyla ilgili vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek düzenlemeler de hayata geçecek. Vergi güvenliğinin sağlanması, yatırımcıların Türk lirasına yönelmesi, ülkemize döviz girdisinin sağlanması da yine ilgili teklifimizde hedeflenenler arasında” dedi.  


 

Bakmadan Geçme