Açıkkapı: Bu soykırım karşısında sessiz kalanlar, bu suça ortak olmaktadır

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Filistin'deki katliamlara, Elazığspor'un 2. Lig'e yükselişine ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarına değindi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Açıkkapı, basın toplantısının başında İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümünü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilişinin birinci yılını kutladı.

 “Bugün 29 Mayıs, İstanbul’umuzun fethinin 571. yıl dönümündeyiz. Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Yine Cumhurbaşkanımızın aziz milletimizin büyük desteğiyle, rekor oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilişinin 1. yılını doldurmuş bulunmaktayız. Buradan Liderimiz , Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun yol arkadaşlarını asla yalnız bırakmayan aziz milletimizi saygıyla selamlıyor,  şükranlarımızı arz ediyorum. ” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞSPOR’UN BAŞARISI”

Elazığspor’un 2. Lig’e yükselmesini büyük bir gururla duyuran Açıkkapı, “Elazığspor, Elazığ'ımızın göz bebeği. Elazığımız daha önce süper ligde defalarca mücadele etmiş, şehrimizin gururu olmuş bir futbol takımımız.” dedi. Kulübün tarihçesine de değinen Açıkkapı, “1967 yılında Elazığ’da Merkez Gençlik, Güvenspor ve Harputspor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Elazığspor, şehirimizin değerlerinden köklü bir spor kulübüdür. Yaşanan depremler sonrası büyük sıkıntılar yaşamıştık. 3.lige düşmüştü. Bu yıl şanlı Elazığsporumuz taraftarıyla, kulüp başkanı, yönetimi ,belediye başkanı, milletvekilleriyle birlikte, bu takıma gönül veren Elazığlı hemşehrilerimizle büyük bir başarıya imza attı. Ben buradan teknik direktörümüzü de ayrıca tebrik etmek istiyorum. Kıymetli hocamız kulübün başına geçtiğinden bu yana mağlubiyet yüzü görmedik” ifadelerini kullandı.  Elazığspor'a 2.ligde üstün başarılar dileyen Açıkkapı, konuşmasına Filistin'deki insanlık suçlarına değinerek devam etti.

“İSRAİL’İN KATLİAMLARI”

Açıkkapı, “İsrail, yıllardır Filistin topraklarında insanlık suçu işliyor. Çoluk çocuk demeden, kadın, yaşlı demeden masum insanları hedef alan bu saldırılar, insanlığın vicdanını kanatıyor,” dedi. Refah bölgesine yapılan saldırılarda masum insanların diri diri yanarak can verdiğini belirten Açıkkapı, “En son, Refah bölgesine yapılan saldırılar neticesinde aralarında bebekler ve kadınların da olduğu masum insanlar, sığındıkları çadırlarda diri diri yanarak can verdiler. Bu masum insanların suçu yoktu,” ifadelerini kullandı. Dünya liderlerinin bu vahşet karşısındaki sessizliğini eleştiren Açıkkapı, “Dünya sağır ve dilsizi oynuyor. Bu soykırım karşısında sessiz kalanlar, bu suça ortak olmaktadır,” dedi.

Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu vahşete karşı sessiz kalmayan nadir liderlerden biri olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her platformda ve Birleşmiş Milletler kürsüsünde, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek adaletin ve insanlığın sesi olmuştur,” dedi. Filistin’in haklı mücadelesinde yanında duran herkese teşekkür eden Açıkkapı, “İsrail’in işgali derhal sona ermeli ve hukuk önünde İsrail ve ona destek çıkanlar hesap vermelidir. Bu soykırım asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır.” diye konuştu.

“MİLLİ GÜVENLİK KURULU KARARLARI”
MGK kararlarının önemine değinen Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında alınan kararların, Türkiye’nin terör örgütlerine ve destekçilerine yönelik kararlılığını gösterdiğini ifade etti. “Milli Güvenlik Kurulumuz, cumhuriyetimizin bekasına yönelik emellerine ulaşamayacaklarını, sırtını dayadıkları terör örgütlerine ve hamilerine gerekli cevabı her şart ve zeminde verileceğini ifade etmiştir.” dedi.

Açıkkapı, Irak ve Suriye’deki terör örgütlerine yönelik alınan kararlara da dikkat çekerek, “Irak ve Suriye’de özellikle terör örgütleri ve onları himaye edenlere çok net mesajlar verildi. PKK/KCK-PYD/YPG’nin ve ona sağlanan desteklerin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla bertaraf edileceği ifade edilerek, milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldu bitiğe fırsat verilmeyeceği en net biçimde vurgulanmıştır.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN