Temmuz’u fırsata çevirmeliyiz! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Temmuz’u fırsata çevirmeliyiz!


Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hem ülkemizde hem de ilimizde ekonomik anlamda ciddi etkiler oluşturdu. Birçok esnafın aylarca kepenk kapattığı ve iflasın eşiğine geldiği bu zaman diliminde hükümetin verdiği destekler az da olsa esnafa rahat bir nefes aldırdı.

Haziran ayında ciddi bir aşılama işleminin yapıldığı düşünüldüğünde Elazığ’ın Temmuz ayını fırsata çevirmesi gerekiyor.

Bu kapsamda turizm mekanlarına il dışından misafir çekmek adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ciddi bir reklam çalışması yapmasına ihtiyaç var.

Geçtiğimiz yıllarda varlığı keşfedilen kalyonlar başta olmak üzere tarihi belde Harput’a ciddi bir ziyaretçi akınının olması esnafın yüzünü güldürecek.

Ciddi bir turizm potansiyeline sahip Elazığ’ın her bir ilçesinde ayrı bir güzellik varken, bunu fırsata dönüştürmek adına geç kalmamalıyız.

Elazığ Belediyesi tarafından inşası devam eden Fuar ve Kongre Merkezi’nin bu yılın sonlarına doğru bitirileceğini düşünecek olursak, Kitap Fuarı gibi çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapılabilir.

Geçtiğimiz yıllarda Sivrice’de düzenlenen Gençlik Festivalleri, Salçalı Köfte Festivali gibi etkinliklerde esnafın yüzünü güldürecek diğer faaliyetler arasında yerini alabilir.

Kirasını dahi ödemekte zorlanan esnafın derdine derman olacak olan sivil toplum kuruluşları ile esnaf odalarının bu tür organizasyonları yapması hem ilimiz hem ekonomimiz adına önem arz etmekte.

Birçok ilde bu tür etkinlikler yapılmaya başlamışken, Elazığ’ın da bu konuda elini çabuk tutması ve yaz aylarını iyiden iyiye değerlendirmesi olmazsa olmazımız.

Deprem ve sonrasında gelen koronavirüs salgınıyla zor günler geçiren esnafın haline kulak tıkamaya devam edersek bunun etkisini hep birlikte görürüz.

Esnaf odaları ile sivil toplum kuruluşları bu tür faaliyetleri proje kapsamında yürütürlerse devletten destek alabilirler. Zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi toplumsal açıdan bakıldığında büyük bir moral ve motivasyon olacak.

Haydi kendimize gelelim ve Temmuz ayını en güzel şekliyle değerlendirelim…

Kalın sağlıcakla

Gülşah Altaş

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi

 

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!