Suçlu Kim - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Suçlu Kim


SUÇLU KİM !!!
İlimizi etkisi altına alan yoğun yağış sonrası şehrin ana arterleri başta olmak üzere birçok alt geçit ve caddede araçlar mahsur kalırken, vatandaşların sel sularına karşı çilesi son 20 yılın en vahim görüntüleri arasında yerini aldı.
Yaşım gereği mahalli idareler seçimlerini 1999 yılından itibaren takip etmeye başlamış ve dönemin belediye başkanı merhum Hamza Yanılmaz ile belediye hizmetlerini tanımaya başlamıştım. O yıllarda henüz mesleği yeni öğrenen biri olarak babamın merhum Mustafa Temizer hocadan büyük bir sitayişle bahsettiğini dün gibi hatırlıyorum. 


Bu şehrin alt yapısının Temizer hoca döneminde yapıldığını, daha sonra kısmi rötuşlar vurulduğunu bilmeyenimiz yoktur.
Bir önceki dönemde Sn. Yanılmaz’ın alt yapıya önem vermeden alt ve üst geçit inşa ettiği de dün itibariyle herkesin diline pelesenk olmuş durumda.
Bu şehrin en büyük sorunu alt yapı eksikliğidir. Kısa süreli yağışların sonrasında oluşan su birikintileri şehre yakışmamakta ve dışardan gelen insanların da dilinde dolaşmakta.

Peki bunun suçlusu kim?
Merhum Hamza Yanılmaz’ın 10 yıllık başkanlığı dönemde hayata geçirilen projeler saymakla bitmez. Vatandaşlar merhum Yanılmaz için “Orduevi duvarını bölerek ana arter kazandırdı” şunu yaptı, böyle hizmetler gerçekleştirdi diyor. Bütün bu hizmetlerin yanında alt yapıya önem verilmemesini anlayamadığımı belirtmek istiyorum.
Daha sonra göreve gelen Sn. Selmanoğlu ise parklara merak sararak 200 park inşa ettim, yeşil alan kazandırdım. Belediye hizmet binasını şehre kattım gibi hizmetlerini anlatıyor. Ve 10 yıllık hizmet döneminde yine alt yapı yok.
Sn. Selmanoğlu’nun ardından 2014 yılında bütün partilerin toplamından daha fazla oy alan Sn. Mücahit Yanılmaz’ın döneminde ise hizmetten çok başkanın gururu, kibiri ve enaniyeti konuşuldu. Sn. Yanılmaz hizmet yapmadı mı? Yaptı ama…
Gerçekleşen belediye hizmetlerinde bir göz boyama, şekilcilik ve yanlış uygulamalar daha çok konuşuldu. Ve bu dönemde de şehrin alt yapısına bir kepçe vurulmadı.

Yaklaşık 20 yılı özetlemeye çalıştığım bu kısa yazımda söylenecek o kadar çok şeyin olduğunu bilmenizi isterim.
Gelinen nokta itibariyle Elazığ’da kuvvetli bir yağış sonrasında yüzlerce aracın yollarda mahsur kaldığını, çekicilere gün doğduğunu ve milli servetin heba olduğunu ifade etmek yanlış olmaz.
Bir suçlu mu arıyorsun? Diyecekseniz evet arıyorum.
Bu şehrin vebalini alanlar, aziz kente hizmeti ibadet sayanlara sesleniyorum !!!
Sizlerin şu projenizi, bu projenizi istemiyorum. 
Yeni dönemde yapmanız gereken en büyük projenin şehrin alt yapı sorununu çözmek olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Yaşanan selde can kaybının olmayışı bizlerin tesellisi olsa da, saniyede düşen yağış miktarının daha çok olduğu düşünüldüğünde bunun geri dönüşünün olmayacağını, vatandaşın o zaman böyle suskun kalmayacağının da altını çizmek istiyorum.

SUÇLU KİM Mİ dediniz.
Suçlu benim, ben gibi düşünenler…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!