SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMELİ!!! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMELİ!!!


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde görülen Koronavirüs (Covid-19) salgını her geçen gün can almaya devam ediyor.

 

Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde görülen ilk vakanın ardından bugün itibariyle 3.629 vaka ve 75 kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgını, hepimizi ürküten bir tabloya doğru ilerliyor.

 

Ülkemiz sağlık alanında birçok Avrupa ülkesinden iyi durumda olmasına rağmen, yapılan uyarılara uyulmaması gözlerden kaçmıyor.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan ileri yaştaki vatandaşların sokağa çıkma yasağına riayet etmediklerini kaydederken, hepimizin bir değil bin kez düşünmesi gerekir.

 

Elazığ’da pozitif vakanın olup olmadığı resmi makamlar tarafından bildirilmese de bizler Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın virüsün tüm ülkeye yayıldığı ifadesinden hareketle, Elazığ’da da vakaların olduğunu biliyoruz.

 

Zaruri olmadıkça sokağa çıkmayın uyarılarına rağmen eli öpülesi 65 yaş üstü vatandaşların sokaklarda gezdiğine bizatihi şahitlik ediyorum.

 

Tüm dünyanın nefesini kesen bu illet virüs ne zaman sonlanır bilemeyiz ama; bildiğimiz tek gerçek sokağa çıkma yasağının behemehal ilan edilmesi.

 

İtalya’da ilk vakanın görüldüğü tarihten bugüne, ülkemizle kıyaslandığı zaman ülkemizdeki vaka ve ölüm artışının İtalya’dan fazla olduğu görülmekte.

 

Başta Emniyet, Jandarma, Belediye gibi kurumların 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması hususunda canhıraş bir mücadele içinde olduğunu görülüyor.

Ne olursunuz! Sokağa çıkmayın ve evinizde kalın!

 

Devletin ekonomik gelişmelerden kaynaklı resmi sokağa çıkma yasağı ilan etmemesi yine ülke insanının çıkarı içindir buna sözümüz yok ama! Gelinen süreç gösteriyor ki; sokağa çıkma yasağı artık kaçınılmaz!

Elazığ Valiliği’nin 15 Temmuz Meydanı’nda aldığı tedbirler yeterli midir derseniz, bundan başka yapılacak bir uygulama şu an için söz konusu değil gibi.

Evinizde 3 hafta süreyle kalırsanız, virüsün bulaşma sayısı asgari seviyeye inecek. Hem kendiniz hem sevdikleriniz güven içinde yaşam sürdürecek.

Özellikle bu sıkıntılı süreçte başı ağrıyan insanın hastanelere gitmesi de üzerinde duracağımız bir başka durum.

 

Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde zorunlu olmadıkça hastanelere gitmemeniz, sizlerin ve sevdiklerinizin çıkarı için olacak.

 

Çünkü toplu mekanların bile kapatıldığı ilimizde, en çok kişinin bir arada bulunduğu yerler hastanelerdir.

 

Sağlık Bakanı Koca’nın herkesin kendi izolasyonunu evinde sağlaması ifadesine katılmadığımı belirtmek isterim. Sokağa çıkma yasağına karşı çıkanlar ilerleyen günlerde geç kaldık naralarını atmasın lütfen!

 

Bir dünya genelgeye rağmen ileri yaştaki vatandaşların sokağa çıktığını görüyoruz. Meselenin sadece eli öpülesi büyüklerimizin olmadığını, gençlerin dahi risk altında olduğunu siz kıymetli bilim adamları ifade ederken; Sokağa çıkma yasağının gelmemesi neden?

Vesselam…

 

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!