SİYASETTE YENİ YÜZLER HEYECAN OLUŞTURACAK! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

SİYASETTE YENİ YÜZLER HEYECAN OLUŞTURACAK!


Muhalefet partilerinin sık sık dile getirdiği erken seçim isteği hükümet kanadında olumlu karşılanmasa da bu yılın sonuna doğru erken seçim olacağı kaçınılmaz bir gerçek. Elazığ’da bir takım siyasilerin şimdiden seçim havasına girdiği ve temaslarına başladıklarını görüyoruz.

AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi’nde oluşturulan MKYK tabanda heyecan oluşturmasa da olası erken seçimde Cumhur İttifakı’nın yine en çok oy oranına sahip olacağı yapılan anketlerden anlaşılıyor.

Peki Elazığ’da durum ne?

Aslında Elazığ’da iç açıcı bir tablonun olmadığını açık yüreklilikle söyleyebiliriz. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan büyük depremin yaraları henüz sarılmamışken, TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2+1 olması, yapıların iç içe girmiş görüntüleri, ekonomik göstergeler derken AK Parti’nin bu seçimlerde biraz zorlanacağı görülüyor.

Elazığlılar 19 yıldan beri AK Parti’ye verdikleri desteğin karşılığını görmediklerini ifade ediyor. Vatandaşlar, Deprem Araştırma Komisyonu heyetinin ciddi manada şehirde temaslarını yapmadığını, ilimiz Milletvekillerinden birinin vatandaşa bu heyetin geliş nedeninin olası bir İstanbul depremi öncesinde yapılması gerekenler olduğunu söylemesinin yürek yıkıcı bir söylem olduğunu belirtiyor.

‘Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta mütevazı olun, vatandaşla olan diyalogunuzda onları incitmeyin’ sözleri aklıma geliyor. Bir yerlerde bir yanlışlık var ve bunun nedeni nedir diye çoğu zaman soruyorum kendime. Fakat işin içinden çıkamıyorum.

Elazığ, yiğit evlatları bağrından çıkaran müstesna bir ildir. Siyasilerin ağzından çıkan sözlerin geri dönüşü yoktur. Ne siz bu millete efendi olabilirsiniz ne de bu millet size. Onun için mütevazılıktan ödün vermemek hepimizin harcı olmalı.

Önümüzdeki Pazar sandığa gidilse oyunuzu kime verirsiniz? Sorusunun yanıtı bazı partiler için iç açıcı değil. Yeni yüzlerin siyasete artısının olacağı ise yadsınamaz bir gerçek!

Elazığ’ın milletvekili sayısının 5 olduğu düşünüldüğünde ağırlıklı vekil sayısını çıkarabilecek bir partinin olması beklenmiyor.

Cumhur İttifakı içinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir önceki seçimde yaşadığı durum hepimizin malumu. Onun için suların henüz ısınmadığı, ısındığı takdirde bazı parti adaylarının toplumun tüm kesiminin beğenisini kazanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İktidar partisinin temayül sonuçlarına göre hareket etmeyeceğini zaten yıllardır görüyoruz. Yine ‘biz belirledik siz oy vereceksiniz’ mantığı önümüzdeki seçimlerde de olursa şehir insanının tavrının eskisi gibi olmayacağını ifade edebiliriz.

Muhalefet partilerindeki duruma gelince…

Hani kurt puslu günü bekler derler ya… Şimdilik muhalif kanatta derin bir sessizliğin olduğu aşikâr. Bu durumun tersine dönmesi halinde toplumun genelinin beğenisini kazanan isimleri sahalarda göreceğiz.

Bir ihtimal bazı isimler yeniden aday olacak, ama aday adayı olarak siyasette yeni yüzleri de görebiliriz…

Vesselam…

Gülşah Altaş

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi

 

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!