Milletin vekili olmak! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Milletin vekili olmak!


Mesleğim icabı yıllardır siyasileri takip eder ve gezilerine katılırım. Çoğu zaman aşırı yoğunluktan bir çay bile içemeyen siyasiler yeri gelir darlanır yeri gelir sinirlenirler. Bugün size farklı bir vekil tablosu çizeceğim. Son günlerde gezilerine katılarak büyük haz duyduğum ilimiz Milletvekili Sermin Balık. 

AK Parti’nin kuruluş yıllarında Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı dönemlerden bilir ve tanırım. O dönemde kapı kapı gezerek partisinin üye çalışmalarında birinci olduğu yılları dün gibi hatırlıyorum. 

Teşkilatçılığın hakkını bihakkın yerine getiren ve partisinin seçimlerde zaferler elde etmesi adına mücadele eden Balık, Elazığ’da kadınların güçlü sesi oluyor. 

Şehrin ilk kadın milletvekili olan ve yıllardır bizleri mecliste temsil eden Balık, öncelikle tevazu ve hoşgörü sahibi biri. Dikkatimi çeken en büyük özelliği ise riya ve gururdan eser olmaması ve kibrinin olmayışı.
Bayramdan sonra Gazi Huzurevi sakinleri için düzenlenen geziye katılarak büyüklerimizle aynı otobüste yolculuk yapması ve eli öpülesi teyzelerimiz ve amcalarımıza gereken kıymeti göstermesi ise beni ayrıca mutlu eden bir özelliği oldu. 

Keban’a doğru yola çıktığımız yolculukta huzurevi sakinlerine otobüste bir müzik ziyafetinin sunulması ve türkülere eşlik ederek bizden biri görüntüsü Sermin Balık’a artı puan kazandırdı. Gezide her şeyin oldukça güzel ve kusursuz planlanması da ayrı bir mutluluktu. O gün huzurevi sakinlerinin milletvekili Balık’a yürekten teşekkürü ise gözlerden kaçmayan bir ayrıntıydı.

Bazı siyasiler gibi kameralar önünde şov yapmayan, benliğinden taviz vermeyen ve özü sözü bir milletvekili Balık, kameraların olmadığı ortamda yaşlıların halini hatırını soruyor ve onlarla uzun uzun vakit geçiriyordu. İşte bu duruşundan dolayı kendisini tebrik ediyorum. 

Milletvekilisiniz ve çevrenize talimatlar yağdırırsınız! Şu ne oldu bu ne oldu diyerek naralar atarsınız. Yakından şahit olduğum manzara Sayın Balık’ta tam tersi idi. Yanındaki danışmanlarıyla bile abla kardeş ilişkisi içerisinde olan Balık, bu duruşuyla da alkışı hak ediyor. 

Velhasıl kelam içimizden biri gibi hareket eden ve bunu yapmacık hareketlerle göstermeyen milletvekili Sermin Balık’a vatandaştan gelen tepkiler oldukça olumlu.

Şehrin sorunlarına da kulak tıkamayarak meclisin tatile girmesiyle memleketine gelen Balık, gezilerini aralıksız sürdürüyor. Partisinin ve liderinin ülkeye kattığı güzellikleri kamuoyu ile paylaşan Balık, 2023 seçimlerinin önemini her fırsatta dile getiriyor.

Bizler bir basın mensubu olarak siyasilerin gündemini takip etmekle kalmıyor böylesi ince nüansları da yakalayarak kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yazımda ifade ettiğim gibi bizden, içimizden biri portresiyle milletvekili Sermin Balık’ın bizlerden tam not aldığını gönül rahatlığıyla ifade edebilirim.


 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!