İSİM VERME ASIM ABİ!! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

İSİM VERME ASIM ABİ!!


     Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler’ filminin bir sahnesinde “İsim Verme Asım Abi” diyaloğunu bilmeyen yoktur. Her bir güzelliği yapıp ardından isim telaffuz etmek bizlerin doğasında var aslında. 
Şehrin ana gündemini işgal eden yaklaşan yerel seçimler ile ilgili her bir köşede isim zikredilirken, basın yayın organlarının tarafız, objektif duruşlarını beklemek mantık aşçısından yanlıştır. 
Kamuoyunun doğru haber alma kaynaklarından biri olan basın yayın organları bugünlerde diledikleri kişiyi empoze etmek gibi gayret sarf etmekteler. Bu işin doğasında bulunan ne kadar ekmek o kadar köfte hesapları işte tamda bugünler için geçerli. 
Bir an önce kendimizi hesaba çekip silkelenme vakti olduğunu unutmayalım. Ahbap - çavuş ilişkileri ile siyaseti şekillendirmek isteyenlere dur! demek için daha bilinçli ve daha donanımlı olalım. 
Her zaman ifade ederiz ya; doğup büyüdüğümüz bu topraklara bir çivi çakandan Allah razı olsun diye. Aslında işin aslı öyle değil hakim bey diyerek devam edelim. 


BİR ZAMANLAR ELAZIĞ !!!
     Daha kısa bir zaman önce bölgesinin gelişmişlik düzeyini artıran il konumunda olan Elazığ’ın bugünlerde yarışa Bingöl ve Tunceli ile devam ettiğini biliyor muyuz? Devletin kurumu olan TÜİK tarafından gerçekleştirilen araştırmalarla mutlu şehirler sıralamasında 78. sırada yer aldığımızı unuttuk mu? 
Evet aklınızdan geçenleri okuyabiliyoruz; diyorsunuz ki ‘Hafıza-i Beşer Nisyan ile Maluldür’. Her bir ferdin kendisini sorgulayacağı andır bu an. Bölgesinde zirvede olduğu zamanlardan şimdi geri kalmışlıkta öncü bir şehirdir burası. 

 

NE YAPMAK GEREKİR
     Hani az önce ifade ettiğimiz gibi İzzetpaşa Cami arkasında bulunan çay evleri dahil olmak üzere siyasetle ilgili olsun olmasın herkesin söz birliği edercesine konuştuğu yerel seçimleri önemseyelim. 
Bakın bir şehrin gelişmişliği yerel idarenin eliyle yükselir. Hatırlayalım 1994’lü yılları. Dönemin belediye başkanı Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve gelmeden önceki İstanbul’un halini hatırlayalım. 
Çöplerin alınmadığı, her yerin mezbelelik olduğu kenti, dünyanın en büyük 10 metropolü arasına alan lideri hatırlayalım. 

 

İŞTE BU! DİYECEĞİMİZ BAŞKAN ARIYORUZ 
     Her zaman ifade edilir ama hayata geçmez. Derler ki öyle bir başkan belirleyeceğiz ki, işte o zaman budur diyeceksiniz. Bir seçmen olarak bunu cidden canı gönülden istiyorum. Evet işte bu diyeceğimiz bir başkan arıyoruz. 
Bu satırları okurken bizim de duygularımıza tercüman oldun! Dediğiniz anları şimdiden hissediyorum. 
Ne olur bilinmez ama süreç hızla ilerliyor. Bugün Elazığ’a mutsuzluk hakimse; geliniz bunun üstesinden hep birlikte gelelim. 
Çok büyük bir isteğimiz yok. Sadece bir seçmen gözüyle olaya değil de belirleyici bir unsur olarak görelim kendimizi. 
Bu sütunlarda sık sık bir araya geleceğimizi ifade ederek, İsim vermeyen ‘Asım’ abiye şükranlarımı sunuyorum. 

Gülşah ALTAŞ 
Elazığ Detay Haber İmtiyaz Sahibi

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!