Heyecanlandım!! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Heyecanlandım!!


HEYECANLANDIM…

Yıllardan beri dile getirilen ve bir türlü hayata geçmeyen kalıcı fuar alanıyla ilgili yapılan açıklamalar karşısında heyecanlandığımı belirtmek isterim.

Bölgenin cazibe merkezi konumunda olan, turizm potansiyeli açısından da lider konumda bulunan Elazığ’ın gelişmişlik düzeyinin daha çok artması adına daha çok çalışmak gerektiğini ifade etmeye bile gerek yok.

 

Rahmetli Hamza Yanılmaz döneminde alınan kararla fuar alanı için Doğukent Mahallesi’nde yer tahsisi yapılmış ve söylemde kalmıştı. Yıllar yılları kovalamış ve Doğukent’te yapılması düşünülen fuar alanı rafa kaldırılmıştı. Gerçi o bölgeye kazandırılan Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin yeterliliği de işin cabası.

3. İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Teknolojileri Fuarı açılışına katılarak siyasilerin açıklamalarına kulak verdim. ETSO Başkanı Asilhan Arslan ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çadır sistemiyle son fuarı yapıyoruz ifadeleri karşısında heyecanlandığımı ifade etmek isterim.

 

Bu şehir kalıcı fuar alanını hak ediyor. Ekonomiye yön veren iş dünyası temsilcileri artık daha modern alanlarda ürünlerini teşhir etmek istiyor. Buda kendilerinin en doğal hakkı olsa gerek diye düşünüyorum.

Açılış öncesi firma sahipleri çadır düzeneği ile bu işin aslına uygun yapılmadığını deklare etseler de bu güzel şehir için ellerini taşın altına koymaları karşısında gururlandığımı da belirtmek isterim.

Özel bir firmaya ait olan arsada düzenlenen fuara katılım sağlayan firmaların da haklı olarak beklentileri yüksek. Alın terlerinin karşılığını görmek istediklerini belirten firma sahipleri yeni ürünlerini teşhir ettiklerini ifade ediyorlar.

 

EMOSDER Başkanı ve OFİS’m Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gül’ün fuar hazırlıkları aşamasında ifade ettiği sözü unutmak ne mümkün!!

Mehmet Bey, kalıcı fuar alanı olmazsa bir daha böyle fuarlara katılmayacaklarını belirtmişlerdi. Tabi yerden göğe kadar haklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü bu güzel şehir kalıcı fuar alanını çoktan hak etmişti. Etmişti etmesine de neydi bizim eksikliğimiz?

İşte bu sorunun cevabını siyasilerde aramak gerekir diyeceksiniz..

Olan oldu, yıllardan beri özlemini çektiğimiz kalıcı fuar alanı için Belediye ile ETSO ciddi gayretler vererek bu işi çözdü. Orman Fidanlık alanı arsası fuar alanı olarak belediyeye tahsis edildi ve kısa bir süre sonra ihalesinin yapılacağı müjdesini aldık.

 

Elazığ’ın yaşanabilir iller sıralamasında 19. sırada yer almasının önemine binaen gelişmişlik düzeyinin biraz daha artması adına tüm kurumların üzerine düşen sorumluluğu harfiyen yerine getirmesi bu güzel şehrin insanlarına iyilik olacaktır.

Geliniz hepimiz elimizi taşın altına koyalım, birbirimizi yermek yerine destek olalım. Eğer bunu başarabilirsek belki Malatya ile kıyaslanmayı bir tarafa bırakır ve çıtayı yükseltiriz.

 

Elazığ’ın ekonomisinin canlanması, insanların mutlu ve müreffeh bir yaşam sürmeleri adına her bireyin sorumluluğunu yerine getirmesi de kaçınılmaz bir gerçektir.

Bu duygu ve düşüncelerle üç gün süreyle devam edecek olan İnşaat ve Mobilya Fuarı’nı gezmenizi diliyor, sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!