HABER DETAY SICAK GÜNDEME DAİR BİR KAÇ KELAM… - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

HABER DETAY SICAK GÜNDEME DAİR BİR KAÇ KELAM…


Vatandaşa yerel seçim tarihini sorsanız 31 Mart 2019 tarihini bilenlerin sayısı acaba kaç olur bilinmez ama, bugünlerde çok daha önemli gündem maddelerinin olduğu aşikar. Seçimle - geçim arasında kalan milletin derdinin günü kurtarmak olduğu her ne kadar doğru bir düşünce olsa da, siyaset konuşulmadan günü geçmeyen bir millet olduğumuzu yabana atmayalım.

Bugünlerin en sıcak gündem maddesi olarak, hiç şüphesiz ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Twitter üzerinde yaşanan gelişmeleri koyabiliriz.

Yine Fırat’ın Doğusu’na düzenlenecek olan operasyon da ilk gündem maddeleri arasında yerini alıyor.

Düne kadar Zeki – Metin ikilisinin filmleri ile günümüzü gün ettiğimiz şu beyaz camda, Halk TV’de yaşanılan ve yürek burkan açıklamalar da es geçemeyeceğimiz bir diğer gündem maddesi arasında yerini koruyor.

 

KİM HAKLI?

Baş döndüren siyasi gelişmeler sonrasında vatandaşın ‘Peki kim haklı?’ sorusuna cevap, belki bir kitaba sığmayacak ölçüde uzun satırların olduğu ayrıntılarda gizli.

Bugünlerde AK Parti iktidar karşıtlarının FETÖ’nün siyasi uzantısı gibi hareket etmelerinin toplumda bir karşılık bulmadığını, sadece milletin bir yanıyla güldüğünü söylemek abartı olmasa gerek.

Bir komedyen ekranlara çıkıp kendi sanatını icra etmektense, halkın oylarıyla Cumhurbaşkanlığı makamına seçilen kişiyi darağacında sallandırmanın hesaplarını yapıyor.

Şimdi ‘Güler misin, Ağlar mısın’ filminde oynadığı karakterde Metin Akpınar’ın güldüren hallerini düşünüp, Halk TV’deki açıklamalarına bir yerlerinizle gülebilirsiniz.

Adam çıkmış diyor ki; kim Rusya’ya sırtını dönmüşse ihtilal olmuş, kim şunu yapmışsa ihtilal olmuş, darağacında sallanmış vs vs vs. gelin siz bu açıklamalara gülüverin

 

MİLLET SANDIKTA DERSİNİ VERİR

Fransa’da geçtiğimiz aylarda yaşanan Sarı Yeleklilerin protestoları bazı AB ülkelerinde benzer haliyle vuku bulsa da Paris’teki kadar yankı bulmadığı kesin. FETÖ’nün gaybubet evlerinde ortaya çıkan Sarı Yelekler de hala darbe sevicisi olanların varlığını ortaya çıkarıyor.

Arkadaş, siz ne yaparsanız yapın bu milleti tankla, topla, tüfekle korkutamazsınız. Ateş olun cürmünüz kadar yer yakın be !!!

Mevcut iktidarın 16 yıllık hizmetlerini beğenmiyorsanız bu işin çözümünü sandıktan başka bir yerde aramanız ancak sizin APTAL olduğunuza delalettir.

 

SANDIK DEMOKRASİDİR

Evet, yazımın başlangıcında vurgu yaptığım üzere milletin derdinin seçim mi yoksa geçim mi olduğuna gelince... Ne seçimsiz ne de geçimsiz olamayız. 31 Mart’ta sandığa gidip demokrasinin gereksinimi olan oy kullanma işlemini gerçekleştireceğiz. Bir dünya sorun varken vatandaşın hangi partiye oy kullanacağı konusunda kafaların karışık olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Seçimler yaklaşırken siyasi havanın ısınmadığını, henüz seçim kampanyalarının başlamadığını düşünürsek, projeleri ilk açıklayacak olan adayın kim olacağını bilmesek de, bildiğimiz tek şey büyük büyük projelerin varlığının bile insanı mutlu edemediği bir gerçek.

Adayların her fırsatta şehri böyle kalkındıracağız, şunu yapacağız demesi vatandaş nezdinde itibar görmüyor.

Hala soruyorsanız eğer kimin kazanacağını söyleyeyim. Kim vatandaşa yalandan uzak bir söylem sunarsa biliniz ki o seçimleri büyük farkla kazanacak.

Peki, bu aday kim mi?

Bekleyip hep birlikte görelim.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!