GELMEZ OLAYDIN! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

GELMEZ OLAYDIN!


Bugünlerde sosyal medyada ‘Nasıl Başladı, Nasıl Devam Ediyor’ konu başlıklı paylaşımlar yapılıyor. 2020 yılının nasıl başladığını ve devam ettiğine bir bakalım.

 

Takvim yaprakları 24 Ocak’ı gösterdiği anda merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldi. Elazığ bir anda yıkık, virane bir görüntüye kavuştu. Birçok bina yıkıldı, enkaz altında kalan canlara ulaşılmaya çalışıldı, derken 38 vatandaşımızı kaybettik.

 

Acılarımızı sarmaya başlamadan Van’ın Bahçesaray ilçesinden gelen çığ felaketi haberiyle bir kez daha sarsıldık. Çığ’ın olduğu bölgeye giden arama-kurtarma ekipleri de aynı kaderi yaşayarak bu felaketten nasibini aldı ve 41 canımızı yitirdik.

 

Pegasus Havayolları’nın İzmir-İstanbul seferini yapan uçağı, 5 Şubat akşamı Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıktı. İçinde ikisi bebek 177 yolcu ve altı mürettebat bulunan uçak savrularak üçe bölündü. Kazada üç kişi öldü, 180 kişi yaralandı.

 

Deprem, çığ felaketi derken artık rahat bir nefes alalım diye düşünürken Suriye'nin İdlib kentindeki askerlerimize düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçiğimiz şehit düştü. Katil Esed’in güç aldığı bazı ülkelerin desteğiyle gerçekleşen saldırı adeta yüreğimizi kavurdu.

 

Evet nasıl başladı, nasıl devam ediyor derken bir çocuğumuz daha oldu ve Çin’in Vuhan eyaletinin Hubey bölgesinde nükseden bir salgınla tanıştık. Hayvandan insana geçen Kovid-19 Koronavirüs’te artık hayatımıza giren bir felaket oldu.

 

Mart ayında ülkemizde görülen ilk vakanın ardından bugüne 10 binden fazla vatandaşımızı bu salgına kurban verdik. Hastalık tanısı konulan kişi sayısı ise 400 bine yaklaştı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve dünyadaki vakalardaki toplam ağırlığı 2 gram dahi olmayan bu virüs bizleri adeta evlerimize kapattı.

 

Geçtiğimiz yılı arar hale geldik ve 2020 yılı birçok felaketin habercisi oldu. Artık eski normal hayatı özler olduk ve büyüklerimizin dahi elini öpemez olduk. Anne ve babalar evlatlarına sarılamamanın üzüntüsünü yaşarken, bir de ekonomide ciddi bir çalkalanma yaşandı.

 

Dolar ve Euro’nun hızlı yükseliş seyrini altın da izlerken insanların alım gücü iyiden iyiye düştü…

Nasıl başladı ve nasıl devam ediyor diyoruz ya!!!

Bir an içimden gelmez olaydın diyorum ve ekliyorum. Umarım bu gördüklerimiz yeter ve artık başka acılar görmeyiz!

Tam bunu söylerken bir acı haberde İzmir’den geldi ve yüreklerimiz bir kez daha yandı. Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde şimdiye kadar 83 kişi yaşamını yitirirken binin üzerinde vatandaşımız yaralandı.

 

İşte böyle başladı 2020 ve böyle devam ediyor…

Tek temennimiz bu yılı acı haber almadan tamamlamak. Gördüğümüz yaşadığımız her şeyden ders almamız gerektiğini ifade ederek, yeni yıla salgının aşısı ile girmeyi ümit ediyoruz.

Kalın sağlıcakla…

Gülşah Altaş

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!