Gelen gideni aratmadı! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Gelen gideni aratmadı!


Hani çok meşhur bir söz vardır ‘gelen gideni aratır’ diye! Bunu her birimiz söyler ve kendimize bir pay çıkarırız. Bu kez öyle olmadı ve gelen gideni aratmadı.

Kendileriyle ELSAD Kadın Komisyonu tarafından hazırlanan bir program vesilesiyle tanışma fırsatı bulmuş ve uzun süre sohbet imkanı yakalamıştım. Bir bürokrat eşi olmasının yanı sıra samimi sohbetiyle şehre dair güzel düşüncelerinin olduğunu anlatmıştı Ayşe Yırık.

 

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla güzel programların yapılacağının belki o gün temelleri atılmıştı. Ve öyle de oldu.

Ayşe Hanım bir Vali eşi havasıyla değil mütevazı bir insan olduğunu hissettirdi. Bazen kimsesiz insanlarla kucaklaştı, bazen de sessiz sedasız ziyaretlerde bulundu.

Gerçekleştirdiği ziyaretlere bizlerin eşlik etmesini istemesi ise bizler için övünç vesilesi oldu.

 

Emektar sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde verdiği emeğin takdire şayan olduğunu belirten Ayşe Hanım, Fırat Üniversitesi ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi ziyaretlerinde her bir sağlık emekçisine minnettar olduğunu söyleyerek o güzelim naif duruşunu sergiledi.

Hepimiz nefis taşırız ve ‘marifetin iltifata tabi olduğunu’ biliriz. Sağlık çalışanlarının canlarını siper ederek pandemi sürecinde verdikleri emeğin tarifi mümkün değil.

Şehir insanı kendisi gibi cana yakın, mütevazı insanları bağrına basıyor. Ayşe Yırık hanımefendinin verdiği ilk izlenimde bu yönde.

 

Ziyaretlerini yaparken öncesinden ilgili kurumlara haber vermemesi ise programların resmi bir havada geçmemesini istemesinden kaynaklı.

Kendileriyle birlikte Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ziyaretimizde böyle oldu. Ayşe Hanım, sessiz sedasız bir şekilde ziyaretini gerçekleştirerek ilgililerden bilgiler aldı.

Barınaktaki hayvanların daha iyi şartlarda kalabilmeleri adına üzerlerine düşen sorumluluğu harfiyen yerine getireceklerini belirten Ayşe Hanım, hayvanları sevmeyenin insanı sevemeyeceğini belirterek ince nüanslar verdi.

 

Belki şimdiye kadar bir bürokrat eşinden beklemediğimiz ölçüde performans sergileyen Ayşe Hanım bizleri şaşırttı ama; böylesi bir duruşun şehre ivme katacağı yadsınamaz bir gerçek.

Bundan sonra da aynı performansla programlarının devam edeceğini biliyorum. Bizlere düşen ise kendileriyle hareket ederek destek sunmak.

Şehre dair güzel düşüncelerinden dolayı Ayşe Yırık hanımefendiye kolaylıklar diliyor, bir kez daha muvaffakiyetler temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Gülşah ALTAŞ

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!