Elazığ’a bakan yakışır! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Elazığ’a bakan yakışır!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ’da yaptırılacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma töreni ile Grup Toplantısını gerçekleştirmek üzere ilimize gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ’a bakanlık sözü verdi. 

Yıllardır Elazığ’a bakanlık verilmediğini, iktidara geldiklerinde aziz diyar sakinlerinin bir bakanının olacağını müjdeleyen Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları şehirde büyük ilgi gördü.

AK Parti’nin 2002 yılından bugüne girdiği her seçimde Elazığ’dan en çok oyu aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, 20 yıldır Elazığlıların bakana hasret kaldığını hatırlattı.

İki günlük ziyaretleri kapsamında birçok programa katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplumun her kesimiyle kucaklaşmak istediklerini bir kez daha hatırlatarak, eski zihniyetin artık kalmadığını toplumu kutuplaştırmanın fayda sağlamayacağını zikretti.

CHP’nin 41 yıl aradan sonra Elazığ’da milletvekili çıkarmasının oldukça anlamlı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın göreve gelmesiyle Elazığlı bir bakanın kabinede görev yapacağını söyledi.

PEKİ, BAKAN KİM OLUR?
CHP Liderinin yaptığı açıklama sonrasında kamuoyunda Elazığlı bakanın kim olacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar, 41 yıl aradan sonra Elazığ Milletvekili olan ve her söylemiyle insanları biraz daha kendi etrafında toplayan Gürsel Erol’un bu makama yakışan isim olacağını belirtiyorlar. Vatandaşlar, yapılan kamuoyu yoklamalarında en yakın rakibine bile fark atan Erol’un bu kadar sevilmesinin altında yatan gerçeğin ise CHP Genel Merkezi’nde de söz sahibi olmasını söylüyorlar.

Evet, toplumun her kesimini kucaklayıcı tavırlarıyla ön planda olan Gürsel Erol, siyaseti hakkıyla yerine getiren bir isim. Arayan herkesin danışman aracılığı olmadan rahatlıkla ulaştığı Erol’un bakan olması halinde Elazığ’a yatırım programlarının daha çok geleceği de bir gerçek.

Elazığ’ın 1997 yılından bugüne 25 yıldır bakana hasret kaldığını ifade eden vatandaşlar da şehrin her daim üvey evlat muamelesi gördüğünü söylüyorlar. Geçmişte merhum Ali Rıza Septioğlu’nun bakanlık yaptığı dönemlerde birçok bölge müdürlüğünün Elazığ’a geldiğini, Ahmet Cemil Tunç’un döneminde ise vakıflar aracılığıyla başta restorasyon ve istihdam alanında güzellikler yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar Mehmet Ağar’ın bakanlığı döneminde ise Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu ve istihdam alanlarında Elazığ’ın tarihi günler yaşadığını belirtiyorlar.


PARTİLİ, PARTİSİZ GÜRSEL EROL’A RAĞBET VAR
Elazığ’da mikrofon uzattığımız insanlar partili, partisiz Gürsel Erol’a büyük teveccüh gösteriyor. Bunun altında yatan gerçek Erol’a rahatlıkla ulaştıklarını ve kendilerini kale aldığını belirtiyorlar. Elazığ’a verilecek bakanlığın Gürsel Erol olması gerektiğini zikreden vatandaşlar, Erol’un bu makamı layıkıyla dolduracağını ve kabinede sesinin oldukça gür çıkacağını söylüyorlar. 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!