Akçakiraz'da Bir Başkan - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Akçakiraz'da Bir Başkan


 

AKÇAKİRAZ’DA BİR BAŞKAN

VENİ VİDİ  ( GEZDİM, GÖRDÜM)

 

Şehrin en yakın beldesi konumunda bulunan Akçakiraz’a giderek seçmenin nabzını tutmaya çalıştım. 2014 yılında göreve başladığı günden itibaren farklı bir başkanlık modeli ile belediyeyi yöneten Sabahattin Kaya’nın belde sakinlerinin gönlünde taht kurduğunu ifade edebilirim.

 

Beldenin 10 mahallesinde farklı hizmetler sunan Başkan Kaya, insana yapılan yatırımı önceleyenlerden birisi. Çocuklar için oyun grupları inşa eden, yaşlı bireylerin koluna girerek onlarla vakit geçiren, kısacası küçükle küçük, büyükle büyük olan başkan, belde sakinlerinin desteğiyle bir dönem daha görev yapacak gibi görünüyor.

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde dile getirdiği “Tevazu, Samimiyet ve Gayret ile Gönül Belediyeciliği” sloganını yaklaşık beş yıldır kendisine şiar edinen Başkan Kaya, tevazuu elden bırakmayan bir yapıya sahip.

 

Belde sakinlerinden yaşlı bir teyzenin el arabasının kaybolduğunu duyduğu anda, evine kadar giden ve kendisine yeni bir el arabası temin eden, evi yanan vatandaşın yaralarının sarılması adına büyük mücadele sarf eden Başkan Kaya, 8/5 mesaisi yapmayan bir anlayışla çalışmalarını yürütüyor.

 

Akçakiraz’da vatandaşa başkandan yeni dönemde ne istiyorsunuz sorusuna aldığımız cevap ise oldukça manidardı. Vatandaşlar, “Başkanımızın yüzündeki tebessümün gitmemesini, bizlerin omzuna dokunmasının kafi geleceğini” ifade ediyorlar.

 

Belediyenin asli görevlerinden olan yol, su, kaldırım, kanalizasyon, sosyal sorumluluk projelerinin beş yıl içerisinde Akçakiraz’da layıkıyla yerine getirildiğine bizzat şahitlik ettim. Mahallelerde gezdiğim ve gördüğüm manzara karşısında hizmetin gerçekleştiğini ve bir takım sıkıntılarında zamanla çözüleceğini yerinde gördüm.

 

Belde sakinlerinin başkana olan güvenlerini ve bir dönem daha devam etme düşüncelerini yazımda dile getirmek istedim.

Vatandaşın sorunlarına çözüm bulma noktasında elinden geleni ardına koymayan, gövdesini taşın altına koyan Başkan Sabahattin Kaya’ya olan güvenin tüm adaylarda tesis edilmesi bizlerin arzu ve isteğidir.

 

Yıllardan beri Akçakiraz’da başkanlık yapan birçok ismin sadece günü kurtardığını, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında başka bir şey yapmadıklarını belirten vatandaşlar, Yaza Merhaba Etkinlikleri’nin oldukça coşkulu ve bir o kadar heyecanlı geçtiğini ifade ediyorlar ve ekliyorlar; Sayın Başkanımızdan 3. Etkinliği de kısa sürede istiyoruz.

 

İşte belde sakinlerinin yürekten gelen ifadeleri bu şekilde cereyan ediyor.

Her zaman ifade edildiği gibi vatandaşa tepeden bakan, kendisini dev aynasında gören, koruma ordusuyla gezen siyasiler kısa süreliğine bu makamları işgal ediyor.

 

Akçakiraz’ın ufkunu açan ve yeni dönemde de birçok hizmeti belde sakinlerine sunacak olan Sabahattin Başkanın sevildiğini, bir dönem daha hizmet kervanına yeni halkaları ekleyeceğini ziyaretlerim esnasında gördüm.

Ve başlıkta ifade ettiğim gibi gezdim, gördüm (Veni Vidi)

Akçakiraz’ın sesini gür şekilde kamuoyuna duyurduğun için sizlere yeni dönemde kolaylıklar diliyorum.

YOLUN AÇIK OLSUN SABAHATTİN BAŞKAN

Gülşah ALTAŞ

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!