AK Parti Vatandaşın Sesine Kulak Veriyor Mu? - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

AK Parti Vatandaşın Sesine Kulak Veriyor Mu?


İl belediye başkan adayının açıklandığı tarihten iki ay geçmesine rağmen ilçe ve belde belediye başkan adaylarının henüz açıklanmadığı AK Parti’de gözler Pazar gününe çevrilmiş durumda. Yakup Kılıç Spor Salonu’nda açıklanacak adayların kamuoyu tarafından nasıl karşılanacağı büyük merakla beklenirken küskünlerin olacağı, listenin benimsenmeyeceği ortada gezen kulisler arasında yerini alıyor.

 

Şehrin 10 ilçesi, 9 belde belediye başkan adaylarının açıklanacağı programda birçok mevcut başkanın görevine devam edeceği, bir dönem daha kendilerine şans verileceği belirtiliyor.

 

AK Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiler ışığında hiçbir ismin resmen açıklanmadığı, Pazar günü gerçekleşecek toplantıda adayların kamuoyuna tanıtılacağı ifade edilse de, edindiğimiz bilgiler neticesinde 19 başkan adayından 15’inden fazlasının bir dönem daha aday olacağını ifade edebiliriz.

 

Kurulduğu günden bugüne 16 seçim geçiren AK Parti’nin 31 Mart 2019 seçimlerinde küskünlerin bir çatı altında birleşmemesi için hazırlıklar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta dava inancını zikretmesi teşkilatları perçinlese de aday adaylarının nefsi davranacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

 

Elazığ’ın en büyük ilçesi konumunda bulunan Kovancılar başta olmak üzere birkaç ilçe ve beldelerde mevcut başkanların çalışmalarının beğenilmemesi sonucu değiştirmese de, vatandaşın 31 Mart’ta sağ gösterip sol mu vuracağı da merak konusu.

AK Parti’nin seçim kampanyasını diğer partilere nazaran daha profesyonel yürüttüğünü biliyoruz. Her seçim öncesi gerçekleşen kamuoyu araştırmalarının gerçeğe ne kadar yakın olduğunu bilmesek de, bir kez daha kamuoyunun sesine kulak verilmeyeceği gözle görülür durumda.

 

Siyasetin doğası gereği ahbap – çavuş ilişkisi ve Ankara’da dayım var mantığının en çok hâkim olduğu Elazığ’da, ehliyet ve liyakat sahibi kişilerin yerel yönetimlerde etkin olması vatandaşın en büyük isteği arasında yer alıyor. İktidar partisinin bunu göz ardı etmesinin nedenini tartışan vatandaşlar, bu kez böyle olmayacak diyerek sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade ediyor.

 

Bunları yazarken hiçbir aday adayının kişilik haklarına saygısızlık etmek gibi bir gayemin olmadığını da hassaten belirtmek isterim. Elazığlının doğasında bulunan mertlik gereği akıllarda soru işareti bırakmaksızın düşüncelerimizi saygı çerçevesinde söylememiz bizlerin görevidir.

 

Bundan 3 ay önce aday adaylığı uğruna memuriyetten istifa eden, sıkmadık el, girmedik hane bırakmayan aday adaylarının haklarını göz ardı etmemek gerekiyor. Toplumun sesine kulak verilmediği takdirde bunun faturasının siyasi partiye kesileceği de işin başka bir boyutudur.

 

Velhasılı kelam, söyleyecek söz çok olsa da…

Şimdilik bir virgül koymanın vakti geldi…

Pazar günü gerçekleşecek toplantı sonrasında düşüncelerimizde yanılmadığımızı, bu satırlardan birkaç kelam edeceğimizi belirtmek isterim.

 

 

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!