ADAYA MI PARTİYE Mİ OY KULLANACAĞIZ… - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

ADAYA MI PARTİYE Mİ OY KULLANACAĞIZ…


Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi partilerin adayları netleşmeye başladı. AK Parti Şahin Şerifoğulları ile MHP Prof.Dr. Bilal Çoban’la, İyi Parti ise Ali Şekerdağ’la seçimlere girme kararı aldı. Hangi adayın 31 Mart 2019’da seçileceğini şu anda söylemek imkânsız olsa da kamuoyunda aday profilleri şimdiden konuşulmaya başladı.

Sandıkta adaya mı yoksa partiye mi oy verileceği bile belirsizliğini korurken, büyük bir çoğunluğun partiye oy vereceği konuşuluyor. Seçmenin nabzını tuttuğumuz şu günlerde ülke siyasetinin baş döndürücü hızla devam ettiği, liderlerin büyükşehir adaylarını belirlediği de gözlerden kaçmıyor. Gözlerin çevrildiği AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığı da belirsizliğini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayağının tozuyla gerçekleştirdiği basın toplantısında İstanbul için çalışmalarımız devam ediyor açıklaması ise kafaları karıştıran başka bir muamma. MHP’nin üç büyükşehirde aday çıkarmama düşüncesi AK Parti’de rahat bir nefes alınmasını sağlasa da CHP-İyi Parti’de ise henüz bir ittifak netliği olmadığı da şu gün itibariyle belirsizliğini koruyor.

ŞERİFOĞULLARI MESAİYE BAŞLADI

Ülke siyasetinden ilimiz siyasetine dönecek olursak adayların çalışmalarına başladığı şu günlerde AK Parti Adayı Şerifoğulları’nın merkez mahalle muhtarlarıyla birkaç günden beri bir araya geldiğini görüyoruz. Şerifoğulları’nın en yakın çalışma arkadaşları olarak gördüğü muhtarların isteklerinin neler olduğunu ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

MHP’DE GÖZLER CUMARTESİ’NE ÇEVRİLDİ

MHP’de ise şu anki gündemin aday tanıtım toplantısı olduğunu söyleyebiliriz. Cumartesi günü Yakup Kılıç Spor Salonu’nda yapılacak olan aday tanıtım toplantısında ilçe ve belde adaylarının da kamuoyuna tanıtılması bekleniyor. Sayın Çoban’ın 2004 yılından beri üzerinde durduğu projelerin dışında özellikle istihdam konusunda çalışmalar yaptığı da duyumlarımız arasında yerini alıyor.

ŞEKERDAĞ İYİ PARTİ’DE

Mecliste gerçekleştirdiği grup toplantısında Elazığ adaylarının Ali Şekerdağ olduğunu belirten İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Elazığlılardan Şekerdağ’a destek vermelerini istedi. Peki, Şekerdağ’ın adaylığını Elazığlılar nasıl değerlendirdi. Bu soruya yanıt aramak için süreci biraz daha yakından takip etmek gerekiyor. Şekerdağ’ın işadamı kimliğiyle iş dünyasından karşılık bulacağını söyleyebiliriz.

CHP – SP’DE ADAY ARAYIŞLARI

AK Parti, MHP, İyi Parti haricinde CHP ve SP’de aday arayışlarının devam ettiğini, millet ittifakı ile mi adayın belirleneceği, yoksa partilerin kendi adaylarını mı bulacağı merakla bekleniyor. Bu konuda CHP ve SP il başkanlarının genel merkezden geleceği haberi bekledikleri de söylentiler arasında yerini alıyor.

SEÇMEN NE DÜŞÜNÜYOR

Elazığ seçmeninin adaylardan beklentisini bir önceki yazımızda belirtmiştik. Siyasette 24 saatin önemini bilen bir topluluk olarak 24 saatte birçok olayın gerçekleştiğine şahitlik ediyoruz. Elazığ seçmeni adaylardan hizmet dışında milletin derdiyle dertlenen bir başkan istiyor. Taziyesine, düğününe icabet eden bir başkanı 31 Mart’ta belediye başkanı olarak görmek istediklerini ileten Elazığlılar, rutin belediyecilik hizmetlerinin zaten yapıldığını, bu saatten sonra elle tutulur projeleri görmek istediklerini belirtiyorlar.

Bu süreçte siyasilerin hangi söylemlerle karşımıza çıkacağını, projelerin neler olduğunu izleyeceğiz.

NE UMDUK NE BULDUK DEMEMEK İÇİN…

Her vatandaşın demokratik hakkı olan oy verme işlemi sonrasında siyasilerin bizleri ters köşe yapmaması adına bir değil çok kez düşünmemiz gerekmekte. Hangi partinin adayı olursa olsun hepimizin en büyük hayali Elazığ’ın gelişmişlik düzeyinin daha çok artmasıdır. Önümüzdeki günlerde adayların projelerini birlikte göreceğiz. Elazığ’a faydası olacak aday her kimse vatandaşın buna göre hareket edeceği düşüncesiyle, bir sonraki yazımızda görüşmek dileği ile…

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!