31 MART’TA KİM NE KADAR OY ALACAK? - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

31 MART’TA KİM NE KADAR OY ALACAK?


Yaklaşan yerel seçimlere bir ay kala yapılan anketler kafa karıştırsa da vatandaşın kararının değişmesi artık mümkün görünmüyor.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda ‘ben anketlere güvenmiyorum’ sözü sonrasında tüm ülke insanı anket firmalarını bir kez daha sorgular oldu.

Elazığ’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kamuoyu yoklamasında AK Parti Adayı Sn. Şerifoğulları’nın 42 bandında, Millet İttifakı Adayı Sn. Şekerdağ’ın 17, Diğerlerinin 16 olduğu ifade edilmiş, MHP İl Başkanı Sn. Işıkver tarafından bu anket şiddetle kınanmıştı.

Kamuoyu araştırmalarının hangi örneklem alınarak yapıldığı büyük bir muamma olsa da tüm Türkiye genelinde olduğu gibi iktidar partisinin oylarında bir düşüş beklendiği ifade ediliyor. Hal böyle olunca Elazığ merkezde de oy kaybının yaşanılacağı düşünüldüğünde MHP Adayı Sn. Çoban’ı görmezden gelmek ne akla, ne mantığa, ne de insafa sığmaz.

Oldukça kırılgan bir toplum olduğumuz unutulmamalı. Şu günlerde pire için yorgan yakan insanların varlığından bihaber hareket etmek sizleri zafere götürmez.

Buradan hiçbir kimsenin borazanlığını yapacak halim yok. 2014 seçimlerinde AK Parti Adayının aldığı oy diğer bütün siyasi parti adaylarının aldığından bile fazla iken, şimdilerde böyle bir oyun varlığının olmadığını ifade etmek isterim.

Elazığ seçmeni 31 Mart sabahı sandığa giderken şapkasını önüne alıp bir kez daha düşünür mü bilmem ama geçmiş seçimlerden edindiğim izlenim gereği bugün ne karar almışsa onu 31 Mart’ta sandığa yansıtacaktır.

Milletvekillerinin söylemlerinin artık eskidiğini, ‘bugün yeni şeyler söylemek lazım cancağızım’ sözünün tesir etmediği şu günlerde vatandaş bir an önce seçim olsun ve bitsin diyor. Her gün aynı şarkıyı dinlemekten usandık diyen vatandaşlar siyasetçiye olan güveni sorgular hale geldi.

Velhasıl kelam yarın seçim olsa; halkın görüşüne kulak tıkamadan gerçekçi bir kamuoyu araştırmasını sizlerin istifadesine sunuyorum.

 

31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE ELAZIĞ MERKEZ OY DAĞILIMI:

SEÇMEN SAYISI: 243.000

SANDIĞA GİTMESİ DÜŞÜNÜLEN SEÇMEN 84 = 204.120

X Partisi            41      83.689

Y Partisi            33      67.360

Z Partisi            18      36.742

Diğerleri               5      10.206

Kararsızlar           3      6.123    bandında görünüyor.

 

Kamuoyunu yanıltan, gerçekten uzak yapılan araştırmalara itibar edilmemesini tüm meslektaşlarımdan diliyorum. Milletin haber alma hakkına riayet ederek doğru ve tarafsız bir gözle izlenimleri iletmek bizlerin asli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki hafta yeniden görüşmek dileği ile…

Selam ve muhabbetle…

Gülşah Altaş

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!