20 YIL GERİYE Mİ GİDİYORUZ? - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

20 YIL GERİYE Mİ GİDİYORUZ?


Bugünlerde ekonomiden kaynaklı kime dokunursanız bir dokunur bin ah işitirsiniz. 24 Ocak tarihinde yaşadığımız büyük depremin ardından ilimiz ekonomik verileri adeta SOS veriyor.

 

Ekonomi STK’larının her fırsatta dile getirdiği bu durum karşısında neler yapılabilir, hangi önlemler alınır bilemeyiz ama bildiğimiz gerçek şu ki; şehrimizin ekonomik anlamda en az 20 yıl geriye gideceğidir.

 

Her zaman olduğu gibi durumdan fırsat çıkaracak bir ortamı hazırlayamadık, sadece rutin ziyaretlerde boğulup kaldık.

 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından depremin ilk haftasında açıklanan 12 maddelik talepleri ise elimizin tersiyle ittik.

 

Her platformda Elazığlıların etkin gücü konuşulur, bürokratlarımızla övünür, siyasilerimiz şu kadar etkili, bu kadar etkili der dururuz.

 

Tüm bunların hepsi günü kurtarmadan öteye gitmeyen tutum ve davranışlar.

Elazığ’da etkisini iyiden iyiye gösteren ekonomik krizin faturasını siyasiler muhakkak hissedecek, ama iş işten geçecek.

 

Yanı başımızda aynı depremden etkilenen Malatya esnafının AKSA tarafından yılsonuna kadar yüzde 11’lik indirimini bizler günler sonra alabildik.

 

Depremin merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olmasına rağmen, Malatya’ya gönderilen nakdi yardımların Elazığ’la aynı statüde olması da ne denli içler acısı bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızın göstergesi.

 

Dünyayı kasıp kavuran Corona Virüs belası bir yanda sınırlarımıza kadar gelmişken, altın fiyatları da cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaştı. Elazığ esnafı borçla boğuşurken, bizleri idare edenlerin bunları görmezden gelmesi yürek yakıyor.

 

KOSGEB aracılığı ile esnafa verilmesi planlanan 50 bin TL’lik kredi için önce bir dünya evrak istenmesi, daha sonra iki kefil ile durumu kotarmak ise işin bir başka boyutu.

 

Şehrin ekonomisinin can çekiştiği şu günlerde devletin deprem tazminatı olarak 693 TL’lik katkısı bir nebze olsa çalışanları mutlu kılacak kılmasına ama 6 ay sonrasında ne olacağını kestirmek mümkün değil.

 

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bir aya yakın bir süre ilimizde kalan sayın bakanlarla yapılan toplantılarda ekonomiye dair iyileştirmelerle ilgili bir gündemin olup olmadığını merak ediyoruz.

 

Şehrin yeniden yapılanması adına özellikle inşaat sektörünün canlanması için, TOKİ ihalelerini alan firmaların malzeme tedarikini Elazığ’dan gerçekleştirmesi elzem!!.

 

Bakanlık verilerine göre inşası gerçekleşecek olan 25 bin konutun ekonomiyi canlandırması için Elazığ firmaları öncelikli olarak değerlendirmeli.

Hülasa fazla söze gerek yok, şehrin bu girdaptan kurtulması adına ekonominin canlanmasına öncülük edecek olan siyasilerimizdir.

Vesselam!!!

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!