• Haberler
  • Ekonomi
  • MÜSİAD üyeleri, KOSGEB destekleri hakkında bilgi aldı 

MÜSİAD üyeleri, KOSGEB destekleri hakkında bilgi aldı 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesi'nin geleneksel olarak düzenlediği, Dost Meclisi TToplantısına KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa konuk oldu. 

Toplantıda MÜSİAD üyelerine, KOSGEB destekleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler anlatıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan; "Her hafta farklı konu ve konuklarıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Dost Meclisi’ toplantımızın bu haftaki konuğu, KOSGEB İl Müdürümüz Şaban Yaşa oldu. Bizleri kırmayıp toplantımıza iştirak ettiklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye’deki işletmelerin büyük çoğunluğu KOBİ statüsünde. Ülke ekonomisinin büyümesi, kalkınmanın gerçekleşmesi ve büyüme hedeflerine ulaşılabilmesi için KOBİ’ler en önemli unsurlardır. KOBİ’lerin gelişmesi için KOSGEB büyük bir önem taşımaktadır” dedi. KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ise "Öncelikle bizleri bu güzel dost ortamında ağırladıklarından dolayı MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan ve MÜSİAD Ailesine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

YAŞA: BÜTÜN YAZILIMLARI AR-GE'NİN KAPSAMI İÇİNE ALABİLİYORUZ 

Ar-Ge ve Ür-Ge desteklerinin hâlihazırda devam ettiğini dile getiren Yaşa, “Sadece Ar-Ge'nin yeterli gelmediğini gördük ve zaman içinde Ür-Ge'yi de ekledik. Ar-Ge ve Ür-Ge'yi sadece laboratuvar olarak değil, bütün yazılımlar ile bununla ilgili konuları da Ar-Ge'nin kapsamı içine alabiliyoruz. Dijitalleşmeyle beraber birçok konunun anlamının değiştiği gibi Ar-Ge'nin de anlamı değişti” ifadelerini kullandı. KOSGEB olarak yeni dönemde "Yeşil Ekonomi"ye ilişkin de ciddi bir çalışma yaptıklarını, enerji verimliliğine yönelik KOBİ'lerin farkındalığını artırmak ve onların bu konuda uzman kişiler tarafından destek almasını sağlamak için yeni bir program başlattıklarını söyleyen Yaşa, program kapsamında, enerji verimliliği danışmanlarının sahada KOBİ'lere ulaşarak verimliliği nasıl artırabileceklerine ilişkin bilgi vereceğini ifade etti. Dijitalleşmeyle ilgili de yeni bir süreç başlattıklarına işaret eden Yaşa, TÜBİTAK ve TÜSSİDE ile yaptıkları ortak çalışmayla Türkiye'de dijital yetkinlik ölçümü yapılmasını amaçladıklarını bildirdi. Yaşa, KOBİ'lere yönelik yapılacak yetkinlik ölçümleriyle, dijitalleşme yol haritasının çıkarılacağını dile getirdi. Tedarik zincirlerinin güçlendirilmesine yönelik de destekleme çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Yaşa, “Büyük firmalarla KOBİ'lerin birlikte oluşturdukları bir tedarik zinciri var. Bu tedarik zincirinin güçlendirilmesi ve tedarik zincirine yeni halkaların katılmasıyla ilgili bir yeni geliştirme programı başlattık. Bütün dünyanın ilgisi salgın sürecinde imalat sanayisi özelinde Türkiye'ye yönelmiş durumda. Lojistik avantajlarımız var. Büyük firmalar bizim kendi KOBİ'lerimizden faydalanmak istiyor. Nihai ürünlerdeki yerlilik ve millilik oranlarını artırmak için de bu tedarikçi geliştirme programını kurguladık. İnşallah 2022'de de KOBİ'lerimizin büyüme hızına biz güçlü bir şekilde destek olmak istiyoruz” dedi. Program, karşılıklı soru-cevap bölümünden sonra çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.


 

Elazığ Detay Haber Merkezi

Bakmadan Geçme