Milletvekili Ağar Mecliste Mesleki Teknik Eğitimin önemine vurgu yaptı 

Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, partisinin Türkiye'nin mesleği eğitimde kaybettiği vakti kazanmaya çalıştığını söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, mecliste söz alarak, mesleki teknik eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Ağar, “Sanayi devriminden sonra ülkelerin ve ülke ekonomilerinin gücünü belirleyen temel unsur sayısal üstünlüktür. Yani ne kadar çok bilek gücüne sahipseniz üretiminiz de o kadar çok oluyordu. Üretim süreçlerinde otomasyonun girmesi, hizmet sektörlerinin ağırlığının artmasıyla birlikte sayısal üstünlük tek başına bir anlam ifade etmemeye buna vasıf ve uzmanlaşma da eklenmeye başlanmıştır. Yani ekonomiye dinamizmin ve verimlilik katacak nitelikli belli iş kollarında uzmanlaşmış iş gücü bir ekonomisinin gücünü ve gelişme dinamiğini belirleyen temel unsurlar haline geldi” ifadelerini kullandı. 

AĞAR: MESLEKİ EĞİTİMLERİ ÖZENDİRECEK TEDBİRLER HAYATA GEÇMİŞTİR 

Milletvekili Tolga Ağar, “Mesleki ve teknik eğitimi güçlendirme projesi 2005 yılında hayata geçirildi. Alan ve dal tanımlamaları mesleki formasyondaki değişime ayak uyduracak ve gelecekti önemi arttıracak uzmanlık ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeniden tanımlanmıştır. Proje kapsamında mesleki teknik eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilere haftada 4 güne varacak şekilde işletmelerde mesleki eğitim imkanı sağlanması, yurt dışı işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkanlarından binlerce öğrencinin istifade etmesi, mesleki eğitim kurumlarından mezun olup kendi işini kurmak isteyen gençlere faizsiz KOSGEB kredisi verilmesi ve hibe programları uygulanması gibi mesleki eğitimleri özendirecek tedbirler hayata geçmiştir” şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN