• Haberler
  • Yaşam
  • Kadına şiddet ve şiddete sıfır tolerans konferansı düzenlendi

Kadına şiddet ve şiddete sıfır tolerans konferansı düzenlendi

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Kadın, Aile, Çocuk ve Engellilerden Sorumlu Komisyonu tarafından kadına şiddet ve şiddete sıfır tolerans konulu konferans düzenlendi. 

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Kadın, Aile, Çocuk ve Engellilerden Sorumlu Komisyonu (KAÇEP) tarafından “kadına şiddet ve şiddete sıfır tolerans” konulu konferans düzenlendi. Konferansa emniyet personelleri, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilat üyeleri ve çok sayıda davetli vatandaş katıldı. 

OĞUZHAN: KADINA ŞİDDETİN TAMAMEN BİTECEĞİ GÜNE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Konferansta konuşan MHP Elazığ KAÇEP Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan,”Hem dinimizin hem de Türk yaşam tarzımızın tamamen karşı çıktığı bu insanlık dışı vahşet ile mücadele etmek hepimizin görevi olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi’nin de asla taviz vermeden sürekli gündeminde tuttuğu bir vazifedir, mücadeledir. Bu etkinliğimiz ilk olmadığı gibi sonda olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı bilge liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bu konudaki söylemleri ve talimatları da nettir ve oldukça kararlıdır. Kadına şiddetin tamamen biteceği güne kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı. 
KADES uygulaması ile ilgili bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Feride Taş, “KADES; güvenlik ihtiyacı olan kadınlarımız için kendilerini güvende hissetmeleri için acil yardım almaları için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulmuş bir uygulamadır. Ücretsiz bir uygulamadır, telefonlara indirilen bir uygulamadır” şeklinde konuştu. 

AYDINOL: BAĞIMLILAR MADDEYİ EN ÇOK EVİNDE KULLANIYOR 

‘En iyi narkotik polisi anne’ projesi ile ilgili bilgi aktaran Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Hüseyin Aydınol, “Bizim en iyi narkotik polisi anne diye bir projemiz var tüm Türkiye çapında uygulanan. Biz Türkiye çapında bir araştırma yaptık ve bu araştırmada bağımlı şahıslara bir soru soruldu. Denildi ki maddeyi nerede kullanıyorsun? Bağımlıların bir çoğu şunu söyledi; ben maddeyi kendi evimde kullanıyorum. Çok çarpıcı bir sonuç. Hatta daha da çarpıcı bir sonuç var. Maddeyi kendi evimde kullanıyorum ve ailemle birlikte yaşıyorum diyen sayısı çok fazla” dedi. 

FAZLIOĞLU: SİBER AY PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERECEĞİM 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Mehmet Fazlıoğlu, “İçişleri Bakanlığı’mızın başlatmış olduğu Siber Ay projesi kapsamında sizlere internet ve sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendireceğim. Sosyal medyanın hayatımıza etkisi, internet üzerinde oluşturduğumuz veriler, internet üzerinde işlenen suçlar, güvenli internet kullanımı, siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı, internetin çocuklara etkileri ve ebeveynlere düşen görevler hakkında bilgilendireceğim” diye ifade etti. 

BOZ: SOSYAL MEDYA DEYİNCE HERKESİN AKLINA ÖNCELİKLE OLUMSUZ YÖNLERİ GELİYOR 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Anıl Boz, “İnternet üzerinde interneti kullanırken nasıl verimli kullanabililiriz, olumlu yönleri nelerdir, olumsuz yönleri nelerdir, çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz bu konular hakkında sizi bilgilendirmeye çalışacağım. İnternet deyince, sosyal medya deyince herkesin aklına öncelikle olumsuz yönleri geliyor. Ama biz bunlara öncelikle olumlu olarak hangi yönleriyle hangi maddeler karşımıza çıkıyor onlardan bahsedeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

IŞIKVER: ÇOK EĞİTİCİ BİR PROGRAM OLDU 

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver de, “Programın akışını takip ettikçe kadına şiddetten öte hem uyuşturucu ile, hem madde bağımlılığı ile hem siber suçlarla teknoloji bağımlılığıyla mücadele noktasında hem de KADES adı verilen uygulama ile kadına şiddetle mücadele noktasında çok eğitici ve öğretici bir program olduğunu gözlemledim. Tabi ki bu problemlerin bütünüyle mücadele ederken gerek İçişleri Bakanlımız, gerek devletimizin ilgili kurumları hep bu problemlerle mücadele noktasında bir yere odaklanıyoruz, bir yere yaslanıyoruz. Bir kişinin gölgesine sığınıyoruz. Analar. Ne demek; anne en iyi narkotik polisi anne. En iyi teknoloji ile mücadele noktasındaki direnç noktası yine anne. Dolayısıyla Türk toplumu içerisinde tarihin doğal seyri içerisinde biliyorsunuz ilk kadın hükümdar bir Türk’tü. Tomris Hatun’dan yine evladını daha kundakda iken bırakıp bir evlat anasız yaşar ama vatansız, bayraksız yaşayamaz diye aziziye tabyalarına koşan Nene Hatun’a kadar tarihin doğal seyri içerisinde tarihe yön veren, kimi zaman Tomris Hatun gibi hükümdarlık yaşan kimi zamanlarda da Türk devletlerinin, Türk tarihi içerisinde yer almış Türk imparatorluklarının başsız kaldıkları noktalarda devlete baş olan, millete baş olan bir kadın figüründen bahsediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.


 

Bakmadan Geçme