Hangi şehirleri Elazığlı valiler yönetiyor? 

Valiler Kararnamesi yayımlandı. Kararname ile birlikte hemşehrimiz Tuncay Akkoyun Karaman Valiliği'ne atandı. Akkoyun ile birlikte 3 Elazığlı hemşehrimiz Türkiye genelinde valilik görevini yürütmekte. Bu kapsamda Elazığlı vali sayısı 3'e yükselirken Düzce, Kars ve Karaman illeri Elazığlı isimlere emanet edildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Resmi Gazete’de Valiler Kararnamesi yayımlandı. Yayımlanan kararnamede 9 ilin valiliğinde değişiklik yapıldı. Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Tuncay Akkoyun Karaman Valiliği’ne atandı. Böylelikle Tuncay Akkoyun ile birlikte 3 hemşehrimiz Türkiye genelinde valilik görevini yürütmekte. Bu atamayla birlikte Kars, Düzce ve Karaman Valilikleri Elazığlı hemşehrilerimize emanet edildi. 

Hangi şehirleri Elazığlı valiler yönetiyor? 

KARAMAN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN KİMDİR?

Tuncay Akkoyun 07.08.1976 tarihinde Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ'da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde başladığı üniversite öğrenimini 1999 yılında tamamladı. Aynı yıl İçişleri Bakanlığı'nca açılan kaymakamlık sınavını kazanarak, 2000 yılı Mayıs ayında Elazığ Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Adıyaman-Besni, Adana-Karaisalı ve Malatya-Kale Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Akkoyun Elbistan Kaymakamlığı yaptı. Akkoyun son olarak mülkiye müfettişliği görevini yürüttü. 

Hangi şehirleri Elazığlı valiler yönetiyor? 

DÜZCE VALİSİ CEVDET ATAY KİMDİR? 

1973'te Elazığ'da dünyaya gelen Atay; ilk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da bitirdi. Kavak (Samsun), Aksu (Isparta) ve Çiçekdağı (Kırşehir) ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerini tamamladı. Oğuzlar (Çorum), Arguvan, Doğanşehir (Malatya) ve Çaykara (Trabzon) ilçelerinde kaymakamlık görevlerini yürüttü. Son olarak 9 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte Düzce'ye vali olarak atandı. 

Hangi şehirleri Elazığlı valiler yönetiyor? 

KARS VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ KİMDİR?

Kars Valisi Sayın Türker Öksüz, 1970 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamladı. 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 2004-2005 yılları arasında Yüksek Lisansını Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) tamamlamıştır. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Bilimleri Dalında doktora çalışmaları devam etmektedir. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı, 1994 yılında dil eğitimi için 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi. 1995 yılında Giresun-Yağlıdere Kaymakamı olarak atandı. Erzurum-Uzundere Kaymakamlığı, Adıyaman-Kahta Kaymakamlığı, Osmaniye ve Bartın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.   2013 yılında yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı hukuk Müşavirliğine atandı. 2016 yılında İçişleri Bakanlığınca TBMM’de görevlendirildi. 2017 Haziran ayından itibaren de İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kars Valiliğine atandı. Türker ÖKSÜZ, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: elazığsonhaber
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN