SON DAKİKA

Kültür

Kültür Haberleri

Elazığ Ülkü Ocakları’ndan Gençlik Şöleni 

Elazığ Ülkü Ocakları tarafından 26 Şubat günü saat 18,23’de Yakup Kılıç Spor Salonunda “Ülkü ışığında turan yolunda kızıl elma gençlik” şöleni düzenleyecek.

Bizim Akif tiyatro oyununa davet

Elazığ Belediyesi, Hasan Özaşlamacı'nın yazıp yönettiği; Cem Kurtoğlu, Seza Kırgız, Emre Uluocak, Nagihan Yıldız ve Barış Demirtürk'ün oynadığı “Bizim Akif” adlı müzikal tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturacak.

Yeşilçam’a dair

İçerisinde bulunduğumuz hayat şartları, yaşam savaşı bireysel olarak gerek bizleri gerekse toplumu çok fazla yordu belli ki. Hızla gelişen ve değişen teknoloji beraberinde pek çok yenilik getirdi. Öyle bir hızla gelişti ki bir anda kendimizi modern hayatın dişlileri arasında sıkışmış bir halde buluverdik. Sınırsız iletişim beraberinde sınırlı ilişkiler geliştirmeye başladı. Öylesine kapıldık ki bu modern dünyanın rüzgarına; ailemizi, hayatımızı, sorumluluklarımızı ve sevdiklerimizi ihmal eder hale geldik. Zamanla sinirli bir ruh hali olan, mutsuz bir yaşam sürdüren, varlık içerisinde yokluk çekmeye başlayan agresif tipler türemeye başladı hayatımızın her alanında. Ve biz eksikliklerimize yenildik.

‘Bizim Külliye Sohbetlerine’ Selahattin Yazar konuk oldu 

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi tarafından başlatılan ‘Bizim Külliye Sohbetleri’ devam ediyor. Sohbetlerin bu haftaki konuğu Eğitimci Yazar Selahattin Yazar oldu. 

Vali Toraman, Kent Müzesi çalışmalarını inceledi 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman eski hükümet konağını ziyaret ederek, kent müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Harput ve Elazığ’ın tarihi gelişimi görüşüldü 

Harput Der’in düzenlediği Kürsübaşı programının konuğu olan Süleyman Yapıcı, Elazığ ve Harput’u anlattı. 

Çocuklarla sinema etkinliği 

Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleri Aksaray Mahallesi Kapalı Spor Salonu’nda 150 çocukla sinema etkinliğinde bir araya geldi. 

Başkan Çağlar: Batık şehri dünyaya tanıtma teklifimiz, karşılıksız kaldı 

Elazığ Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, sorunların farkına varılmayınca çözümünün de olamayacağını belirterek, Elazığ’ın acil sorunları başlıklar altında topladı.

Araştırmacı yazar Süleyman Yapıcı'dan yeni bir eser daha!

Araştırmacı-yazar Süleyman Yapıcı'nın SALNAMELERDE (Harput - Ma'muratü'l-Aziz - El'aziz) ELA ZIĞ isimli büyük boy, 888 sayfadan müteşekkil onikinci eseri kültür hayatımızda yerini alarak yayımlandı.

Eski Rektör 70 yıllık hayatını ‘Anılarım’ adlı kitaba sığdırdı 

Fırat Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl’ün kaleme aldığı ‘Anılarım ’adlı kitabı çıktı.

AK Parti Kadın Kolları kandil programı düzenledi 

AK Parti Kadın Kolları tarafından Regaip Kandili dolayısı ile program düzenlendi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Canan Şavlı, bu mübarek ayı tövbe ve ibadetle geçirmenin önemine değindi. 

Gençlik Merkezi Korosu büyük beğeni topladı 

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalar da ses eğitimi alan gençlerimizin oluşturduğu Koro, ilk sahne programının ardından büyük beğenilerle Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salon’da devam ediyor.  İlk Sahne gösteriminin ardından tekrarı için geri dönüşler ve çokça tebrik aldığımız Uğur Kıstak şefliğinde oluşturulan Koro, Harput Musikisi ile Yöresel Ezgilerimizi seslendirmeye devam ediyor.

Güz seyircisiyle buluşuyor!

Yaklaşık iki yıl önce yazılmış olan Güz adlı tiyatro oyunu 28, 29, 30 Ocak 2022 tarihinde Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde saat 19:30'da seyircinin karşısına çıkacak. 

Fırat Üniversitesi’nde gazeteciler gününe özel Harput Müziği konseri düzenlendi 

Fırat Üniversitesi Elazığ’daki gazetecileri unutmayarak “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla “Harput Müziği” konseri düzenledi. Gerçekleştirilen konser dinleyicilerden tam not aldı. 

Elazığ Belediyesi ‘Yazarlık Atölyesi’ ile genç yazarları keşfedecek

Gençler, kadınlar ve çocuklar için oluşturduğu sosyal projeleriyle öne çıkan Elazığ Belediyesi, şimdi de gençleri yazarlığa yönlendirmek, edebi yazılım dillerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla EBEGEM bünyesinde "Yazarlık Atölyesi" çalışmalarını başlatıyor.

Koç, güven tazeledi

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Abdulaziz Koç güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Ödül töreni düzenlendi 

Elazığ Bilim Merkezi’nde “Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor” proje yarışmasının sergi ve ödül töreninin üçüncüsü yapıldı. Törene il protokolünden isimlerde katılım sağladı. 

‘Kumandan’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi 

Elazığ Belediyesi tarafından “Medine Müdafii Fahrettin Paşa ‘kumandan’ kutsal bir şehir, yalnız bir adam” tiyatro oyunu gösterisi gerçekleştirildi. 

Fırat Üniversitesi’nden anlamlı karar! 

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bugün gerçekleştirilmesi planlanan “Harput Müziği” konserinin 17 Ocak 2022 tarihine ertelendiği duyuruldu. 

Toplam 385 haber.