Zara Haberleri

Zara Haberleri

Salçalı Köfte Festivali Zara konseri ile sona erdi

6. Geleneksel Gastronomi ve Salçalı Köfte Festivali sona erdi. Festivalin son gününde Zara konser verdi.

Elazığ Belediyesi Harput’ta kürsübaşı programı düzenledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında şehre kazandırdığı Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret ederek tarihe tanıklık eden vatandaşlar, seyir terasının eşsiz manzarasında çaylarını yudumlarken, Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibinin seslendirdiği eserlere eşlik etmenin ayrıcalığını yaşadı.

Sağlığa çok zararlı!

Yapılan bir araştırmaya göre, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara içen gençler, vücutlarını potansiyel olarak toksik metallere maruz bırakıyor olabilir.

AÇIKKAPI: Feraseti yüksek olan bu millet, büyük resmi görmüş, kararını vermiş

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, seçim gezilerinde gördükleri manzaranın kendilerini memnun ettiğini belirterek; Bizim milletimizin feraseti yüksektir. Bu sayede büyük resmi görmüşler, kararını vermişler.” dedi.

Alan: Elazığ’ın problemlerini aktarsak zararımıza mı olurdu? 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’ı ziyaretleri esnasında araya mesafe konulduğunu ifade etti. 

Başkan Alan: Depremde zarar gören KOBİ’lerimizin içi rahat olsun

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ile bir araya gelerek, Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren KOBİ statüsündeki işletmelerden depremde malları zarar görenler için verilecek devlet destekleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Alan’dan depremde zarar gören esnaflara ziyaret 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 1. Harput Caddesi, Gazi Caddesi ve ETSO eski hizmet Binası’nda bulunan üye ve esnafları ziyaret ederek deprem sonrası süreçteki sıkıntıları dinledi. 

İl Özel İdaresi açıkladı! Kayak pistleri hafta içi hizmete girecek 

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla dikkat çeken Hazarbaba Kayak Merkezi, kayakseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Elazığ İl Özel İdaresi ise Hazarbaba Kayak Merkezi’nin kayak sezonunun ne zaman açılacağını açıkladı. 

Vatandaşlar yetkililere seslendi 

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı İbrahim Güngören ve beraberindeki heyet ziyaret ettikleri köylerde, domuz sürülerinin tarlalara zarar verdiğini söyleyen köy sakinlerinin sorunun halledilmesi için yetkililere seslendi. 

Gül: Zararlı alışkanlıkların panzehiri spordur

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, Parti yöneticileri ile birlikte mahalle ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu balıklar tehlike saçıyor!

Sağlıklı olduğu sanılıyordu ama insan sağlığı için çok zararlı çıktı. Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor. İşte balık yiyenleri bekleyen tehlike...

Siyasi ferasetsizlik!

2023 Haziran ayında yapılacak seçimlere 8 ay gibi bir süre kaldı. Bu kadar kısa bir süre kalmasına rağmen geçmiş seçimlere nazaran aday adaylarında ciddi bir fetret dönemi yaşanıyor. Bugüne kadar aday adaylığını açıklayan iki isim var. Bunlardan biri CHP’li Gürsel Erol, diğeri ise İYİ Parti’den Yüksel Ercan.

Şehir genelinde ilaçlama çalışmaları artırıldı

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi için sinek, sivrisinek, üvez, ağaç ve bitki zararlılarına karşı şehrin dört bir yanında ilaçlama çalışmalarını artırdı.

Açık: Tütün sadece insanımızı değil çevremizi de tüketiyor

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tütünün sadece insan sağlığına değil çevreye de büyük zararlar vererek gezegenimizi tükettiğine dikkat çekti.

Başkan Yıldırım Baskil’de kayısı üreticileriyle görüştü 

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Baskil ilçesinde don sebebiyle ürünleri zarar gören kayısı üreticileriyle bir araya geldi. 

Başkan Duran’dan evleri zarar gören ailelere ziyaret 

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ile birlikte sağanak yağış nedeniyle Yazıkonak Beldesi’nde evleri zarar gören aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Başkan Dumandağ ‘Hayvan Pazarımızı Kurbana Hazırladık’

Hayvan pazarının kurban bayramına hazırlandığını belirten Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, hayvanların kontrollü bir şekilde pazara alındığını kaydetti.

Afetzedelere Konut Kredisi

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 2020'de meydana gelen depremlerde, binaları zarar gören vatandaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının söz konusu olmaması, afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması amacıyla düzenleme yapılacak.

Diyanet ‘Sigara içmek caiz değildir’

Sigaranın zararlarına dikkat çekilen cuma hutbesinde, bu zararlı alışkanlığa son verilmesi gerektiği belirtildi.

Elazığ Belediyesi’nden Haftanın Yedi Günü İlaçlama Çalışması

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı şehir genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Ayasofya Camii, Kadir Gecesi'nde mahya ile buluştu

87 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne, kurulan 'La ilahe illallah' yazılı mahyalar Kadir Gecesi'nde iftar saatinde yakıldı. Ayasofya Camii'ndeki mahyalar İstanbul manzarasıyla kartpostallık görüntüler oluştururken, o anlar drone ile görüntülendi.

Başkan Toraman 2020 Yılını Değerlendirdi

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman önce deprem ardından pandemi ile karşı karşıya kalan Elazığ’da 2020 yılını değerlendirdi. Başkan Toraman, yaşanan bu süreçte bizim temsil ettiğimiz esnaflarımızdan en fazla zarar gören esnafımız öğrenci servislerimiz oldu” dedi.

Tunceli’de Yamaç Paraşütü İlgi Odağı Haline Geldi

Eşsiz doğa manzarası ile tabiat güzelliğini bir arada bulundurarak turistlerin ilgisini çeken Tunceli, yamaç paraşütü severlerin de ilgi odağı haline geldi.

Burayı Görmelisiniz

Sivrice İlçesi’nin Kürk Köyü’nde, yapısal özelliği, mimari tasarımı, tefriş, dekorasyon ve kullanılan malzemesi yönünden özgünlük arz eden, işletme ve servis yönünden üstün standart ve yüksek kalitede, deneyimli veya konusunda eğitimli personeli ve insanları cezbeden manzarası ile kişiye özel hizmet verecek olan Eskibağlar Butik Otel’in açılışı yapıldı.