X Haberleri

X Haberleri

Deniz ve Ormanoğlu, FÜ öğrencileriyle buluştu

Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen iki ayrı konferansta Uzm. Dr. Psikiyatrist Ömer Deniz ve TEDx Konuşmacısı Eğitimci – Yazar Hacı Ormanoğlu öğrencilerle bir araya geldi.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu 9 şehre taşınabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, deprem korkusu yaşayanlara seslendi. Ercan, 9 güvenli ili sıraladı.

FİFA Elazığspor Kulübüne transfer yasağı getirdi! 

FIFA, Trendyol Süper Lig'de mücadele eden Yukatel Adana Demirspor, Bitexen Antalyaspor, Corendon Alanyaspor, Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor'a 3'er, Yılport Samsunspor'a ise 2 dönem transfer yasağı getirdi. 

Elazığ’daki TOGG sayısı belli oldu!

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) Elazığ'daki otomobil sayısını açıkladı. Buna göre, Elazığ'da 89 kişi T10X almaya hak kazandı.

Elazığ’da Güzellik Fuarı açıldı 

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen Beauty Life Expo Elazığ Fuarı açılış töreni ile başladı. 

Başkan Türkoğlu: Fuarımız ilimize çok büyük değer katacak 

Elazığ Berberler ve Kuaförler Esnaf Odasının öncülüğünde ve Us Fuarcılık tarafından Elazığ'da gerçekleştirilecek Beautylife Expo Fuarı, 3-5 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Milletvekili Erol, İhracat desteklenecek, ihracatçılarımızın finansal işlemlerinde yoğunlukla kullandıkları Eximbank’ın Elazığ’a şube açması sağlanacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kent merkezi, ilçe, belde ve köyleri gezerek vatandaşlardan gelen talepleri dinleyen Milletvekili Erol, aynı zamanda iktidara geldikleri takdirde hayata geçirilecekleri projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.

TOGG'a yoğun ilgi! Verilen sipariş sayısı belli oldu

Türkiye'nin yerli ve akıllı otomobili Togg -!da ön sipariş sürecinin başladığı 16 Mart tarihinden itibaren talep patlaması yaşandı. Teslimatların ay sonunda başlayacağı belirtilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu" dedi.

Yerli otomobil Togg'un fiyatı belli oldu! 

Gelen son dakika haberine göre Togg'un fiyatı belli oldu. Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi üzerinden ön siparişleri alınacak olan Togg T10X, 953 bin TL'den başlayan fiyat etiketine sahip olacak.

Kılıçdaroğlu: Elazığ, Kars, Iğdır, Erzurum ve Tunceli özel ekonomi bölgesi ilan edilecek

Fox TV’de yayınlanan Çalar saat programına konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum, Kars, Iğdır, Elazığ ve Tunceli’nin özel ekonomi bölgesi ilan edileceğini ifade etti. 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'ne 1 yeni Ambulans tahsis edildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü emrine tahsis edilen 1 adet 4x4 tam donanımlı ambulans kullanıma sunuldu.

Milletvekili Erol: Elazığ’da seçime tek başımıza girmeliyiz

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, FOX TV ekranlarında İlker Karagöz’ün hazırlayıp sunduğu ‘Çalar Saat’ programına konuk oldu. Milletvekili Erol, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, Elazığ’da partisinin oy oranını artırmak adına mücadele ettiklerini kaydetti.

Başkan Gürkan, MÜSİAD Expo 2022 fuarını değerlendirdi 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Başkanı Tekin Gürkan 2-5 Kasım tarihlerinde İstanbul TÜYAP’da düzenlenen MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Gürkan’dan MÜSİAD EXPO 2022’ye davet 

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı ile ilgili MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan açıklama yaptı. 

YRP İl Başkanı Karakuş’tan Milletvekili Erol’a sorular

Yeniden Refah Partisi İl Başkan Av. Erhun Karakuş, bir televizyon programına katılan Milletvekili Gürsel Erol’a bazı sorular yöneltti. İl Başkanı karakuş yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

İş insanı Arslanoğlu, millet olarak tek kurtuluşumuz üretmek

Elazığ'da 40 yılı aşkın bir süredir matbaacılık sektöründe faaliyet gösteren Elif Ofset ve Kabuk Ambalaj Ltd. Şti. yöneticisi iş insanı Muhammet Arslanoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Elazığ TSO YÖREX Fuarı’nda Çalışmalarına Devam Ediyor

Antalya’da sürdürülen Yöresel Ürünler Fuarı’nda Elazığ yöresel ürünlerinin tanıtılması nedeniyle www.elazigburada.com e-Ticaret sitesi yetkililerince fuara katılan firmalara bilgilendirme çalışmaları yapıldı. 

Başkan Arslan ‘Yörex Önemli Bir Platform Haline Geldi’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile Antalya’da 20-24 Ekim tarihleri arasında 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı düzenlenecek.

Yan etki endişesi! İki ülke kullanımını askıya aldı

Son olarak Hollanda ve İrlanda'nın geçici durdurma kararıyla, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kullanımını askıya alan ülke sayısı 12’e yükseldi.

Aşının tek dozu yetiyor!

İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma Oxford/AstraZeneca ya da BioNTech/Pfizer aşılarının bir dozunun dahi 80 yaş üstü insanlarda, ağır hastalık ve ölüm riskini yüzde 80 oranında azalttığını ortaya koydu.

Bir koronavirüs aşısı daha geliştirildi!

Amerikan ilaç şirketi Novavax, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı İngiltere'de sürdürdüğü 3. faz aşı çalışmalarında yüzde 90'a yakın başarı sağladığını açıkladı.

Türkiye için tarihi gün! Türksat 5A uydusu fırlatıldı

Türkiye'nin beşinci nesil uydusu Türksat 5A, Türkiye saatine göre 8 Ocak Cuma günü saat 05.15’te ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral üssünden SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya gönderildi. Uydu, 31 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek. Türksat 5A uydusu manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak.

Tüm dünya buna kilitlendi! AstraZeneca'nın yüzde 100 garantili koronavirüs aşısı geliyor!

Oxford üniversitesince test edilen ve "koronavirüse karşı yüzde 100 etkili" olduğu açıklanan bugüne kadar 1,4 milyar dozun üstünde sipariş alan AstraZeneca aşısı için son viraja geldi. İngiltere ve İsveç’in ortaklaşa geliştirdiği aşı bu hafta onaylanıyor. İşte dünyayı sevince boğan aşı gelişmesiyle ilgili tüm detaylar...

Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısı için net tarih belli oldu

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısının dağıtımına 10 Aralık'tan hemen sonra başlanabileceğini duyurdu.