Üzüm Haberleri

Üzüm Haberleri

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Erol: Fındığa uygulanan alan bazlı destek kayısı ve üzüme de uygulanmalı

Tarım politikaları üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Fındık üreticilerimize uygulanan alan bazlı destek modeli, Elazığ’daki üzüm ve kayısı üreticilerimiz için de devreye sokulmalıdır” dedi.

Tahannebi Üzümü Coğrafi İşaret Belgesi aldı 

Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden Tahannebi (Ternebi)  Üzümü tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi aldı. 

Milletvekili Erol: Ovalarımızdaki sulama birliklerine ve su şebekesi pompalama gereksinimi olan köylere sıfır faizli 10 yıl vadeli kredi temin edilecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kent merkezi, ilçe, belde ve köyleri gezerek vatandaşlardan gelen talepleri  dinleyen Milletvekili Erol, aynı zamanda iktidara geldikleri takdirde hayata geçirilecekleri projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. Özellikle üç tarafı sularla çevrili yarım ada konumundaki Elazığ'daki temel sorunların başından gelen tarım ve hayvancılık alanlarını seçim bildirgelerine koyan Milletvekili Erol, sulama projeleri, elektrik kullanımı ve borçlanmaları, üzüm yetişticilerinin kuracağı kooperatifleşmesi alanlarında gerekli desteklerin verileceğini bildirdi. 

Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği' uyarısı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. Yurt dışında nasıl gelişti? Temasla oldu artı salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durumu söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için maymun çiçeği demeyelim" dedi.

Başkan Arslan, ihracatçı firmayı ziyaret etti 

Ağın’ın dayanıklı uzun ömürlü beyaz ve kırmızı üzümü, Hoş Köyü’nden Romanya, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna ve Polonya’ya ihraç ediliyor. İhracatçı firmayı ziyaret eden ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Ağın üzümünün tescillenme aşamasında olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Sözcü'nün Ayasofya haberine tepki

Sözcü'nün Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesini "felaket" olarak tanımlamasına ilişkin Erdoğan, "Kimse lüzumsuz yere Sözcü'ye para verip almasın" dedi.