Ticaret Bakanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Ticaret Bakanlığı Haberleri

Ticaret Bakanlığı’ndan gizli fiyat artışlarına uyarı 

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışı yapan firmalara uyarı yaptı. Buna göre; gramaj, adet ve ambalaj değişiklikleriyle fiyat artışı yapan firmalara para cezası uygulanacak. 

Başkan Alan, Ticaret Bakanı Bolat’ı ziyaret etti 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBTİM Yönetim Kurulu Üyesi İdris Alan, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yaşadıkları sorunları aktardı. 

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Süre uzatıldı

Ticaret Bakanlığı otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını açıkladı. Buna göre "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesi uzatıldı ve kapsamı genişletildi.

ASKON, Bolat’a Elazığ ile ilgili görüş ve taleplerini iletti 

ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar; Ticaret Bakanlığına Elazığ İş Dünyasının taleplerinin aktarılması adına bir rapor düzenleyerek ASKON Genel Merkezi aracılığıyla Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a ilettiklerini ifade etti. 

Sıfır ve ikinci el araç piyasasına denetim 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş sıfır ve ikinci el araçlar için müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. 

Marketlerde fahiş fiyat denetimleri yoğunlaştırıldı 

Ticaret Bakanlığı'nca oluşturulan özel ekip, kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artışı iddialarını incelemek için market denetimlerini yoğunlaştırdı. 

Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına ilişkin, ‘Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz’ dedi. 

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 9 milyon lira ceza 

Ticaret Bakanlığı, temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptıkları belirlenen zincir marketler ve işletmelere toplam 9 milyon 403 bin TL ceza verilmesine karar verdi. 

Elazığ’da berber ve kuaförlerin tatili hangi gün

Ticaret Bakanlığı kararı ile Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Bu kapsamda Elazığ’da hizmet veren berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günlerini belirlemek için sandık başına giderek oy kullandı. Sandıktan çıkan karar ile kuaförler 1 Ekim tarihinden itibaren pazar günleri kapalı olacak. 

Elazığ’da yeni Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kuruluyor

Elazığ’da yeni bir esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi kuruluyor kurucu başkanlığını da Özer Macit yapacak. Kanuna göre 750 esnafın ortak girişimle kurulması gereken esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifine Özer Macit başkanlığında 916 esnaf ortaklığında Ak Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi dosyası Ticaret Bakanlığına teslim edildi.

Şeker fiyatlarına anında indirim geldi! 

Şeker fiyatları üzerinden son günlerde bir kaos yaşanıyor. Bir çuval şekerin fiyatı 800 liraya kadar çıktı. Ticaret Bakanlığı soruşturma başlattı, Tarım Bakanlığı'ndan şekerin fiyatı düştü açıklaması geldi.

Ticaret Bakanlığı 524 personel alacak

Ticaret Bakanlığı, 41 muayene memuru, 309 gümrük muhafaza memuru ve 174 büro personeli olmak üzere toplam 524 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Ticaret Bakanlığı'ndan KDV indirimi açıklaması! 

Ticaret Bakanlığı'nca bazı firmalar tarafından KDV indiriminin olumlu etkisini ortadan kaldırmak amacıyla yumurta satış fiyatlarında artışa gidildiğine ilişkin şikayetler üzerine müfettiş görevlendirildi. 

e-Devlet’ten yapılabilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirim Sistemi'nin toplumda farkındalık yaratılması ve daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesi için e-Devlet Kapısı'ndan da sunulmaya başlandığını bildirdi.

Elazığ TSO 138 yaşında 

1884 yılında kurulan ve Ülkemizde ilkler arasında yer alan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası hizmette 138. Yılına girdi.  Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, tarihçiler ve Oda profesyonellerince yapılan çalışmalar sonucunda 5 Ekim 2020 tarihinde TOBB ve Ticaret Bakanlığınca Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluş tarihinin 1884 olarak tescillendiğini belirterek, “Kendi tarihine sahip çıkan Odamız, geride bırakmış olduğu 138 yıllık birikim ve üstlendiği misyonla İlimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda aynı kararlılık, heyecan ve azimle çalışmasına devam etmektedir” dedi. 

ikinci el oto satışına elektronik sistem 

Ticaret Bakanlığı, ikinci el oto satışını yeniden düzenliyor. Yönetmelik taslağına göre ikinci el araç alım satımında elektronik sistem kullanımı genişletilecek. Satış bedeli ile taşıt mülkiyetinin eş zamanlı el değiştirmesini sağlayacak sistemle havale ve EFT ile ödeme de mümkün olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçilmişti yaptırım geliyor!

Fahiş fiyatlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakan Muş yaptırım olacağını açıkladı.

Başkan Arslan’dan Ticaret Bakanlığı’nın Yasa Tasarısına Öneri

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan yaptığı açıklamada, Kırtasiye ürün gruplarının da marketlerde satışının yasaklanacak ürünler arasında yer almasını istedi.

Kira yardımı ve hibenin detayları belli oldu!

Esnaf ve sanatkarları ilgilendiren kira yardımı ve hibelere ilişkin detaylar belli oldu. Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği sektörlerde faaliyet gösterenler de desteklerden yararlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dört bakanlıkta çok sayıda atama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.