Tescil Haberleri

Tescil Haberleri

APP plakası olan sürücüler yandı!

Otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren bir plaka düzenlemesi yılbaşından itibaren hayata geçirildi. Sahte plakaların üretimini engellemek adına, yeni tescil edilen veya plakasını yenileyen kişilere karekodlu plakalar sunulacak. Ayrıca otomobilinde APP plaka kullananlar ise ceza ile karşı karşıya kalacak

Tahannebi Üzümü Coğrafi İşaret Belgesi aldı 

Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden Tahannebi (Ternebi)  Üzümü tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi aldı. 

Ek MTV’den Elazığ Muaf Olacak

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, Mücbir Sebep Hali İlan edilen Elazığ’da deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlardan alınmayacak.

Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlardan iki katı olarak alınacak. 

AK Parti'nin milletvekili aday listesi sızdı iddiası! 

AK Parti'nin milletvekili aday listesinin sızdığı iddia edildi. Hangi bakan hangi şehirden aday gösterildi? AK Parti listelerine giren tescilli Türkiye güzeli kim?.. Alparslan Türkeş'in oğlu aday listesinde birinci sıraya yerleşti. Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Savcı Sayan, İzmir'den 6. sıraya konuldu.

Başkan Alan: Tescil işlemleri ücretsiz olacak 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Resmi Gazete’de yayımlanan ve deprem dolayısıyla Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanacak ilanlardan ilan ücreti alınmamasıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Alan, “Deprem nedeniyle gerçekleştirilecek tescil işlemleri ücretsiz olacaktır” dedi. 

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

Geven Balı tescil belgesini aldı 

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından lezzeti tescillenen Elazığ Geven Balı düzenlenen törenle tescil belgesini aldı.  Arı Yetiştiricileri Birliğinin Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurusu sonucunda Elazığ Geven Balı markası coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi. 

Elazığ Ataoğuz Yemekleri marka tescili alındı 

Elazığ Ataoğuz Yemekleri Marka Tescilinin Türk Patent ve Marka Kurumunca yapıldığını Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan açıkladı. 

Başkan Şerifoğulları’nın Elazığspor aşkı tescillendi

Elazığspor’un Fatsa Belediyespor karşılaşması sonrası ligde kalması Elazığ kamuoyunda büyük sevinç uyandırdı. Birilerinin küme düşeceği gözüyle baktığı Elazığspor ligde kalarak taraftara büyük bir coşku yaşattı.

Başkan Arslan: Haklılığımız mahkeme kararı ile tescil edilmiştir 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Maden ilçemizdeki polimetal maden sahasının 21 Nisan 2022 tarihinde yapılan ihalesinin 29 Nisan 2022 tarihinde Ankara 13. İdari Mahkemesine açılan dava neticesinde esastan karara bağlanarak iptal edildiğini açıkladı. 

Elazığ TSO 138 yaşında 

1884 yılında kurulan ve Ülkemizde ilkler arasında yer alan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası hizmette 138. Yılına girdi.  Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, tarihçiler ve Oda profesyonellerince yapılan çalışmalar sonucunda 5 Ekim 2020 tarihinde TOBB ve Ticaret Bakanlığınca Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluş tarihinin 1884 olarak tescillendiğini belirterek, “Kendi tarihine sahip çıkan Odamız, geride bırakmış olduğu 138 yıllık birikim ve üstlendiği misyonla İlimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda aynı kararlılık, heyecan ve azimle çalışmasına devam etmektedir” dedi. 

Başkan Arslan: Harput adını bir kez daha tarih sahnesine yazdırmıştır 

GoArt Metaverse uygulamasında dijital evrende inşa edilen Harput’un, TRT1 Pelin Çift’le Gündem Ötesi programında dünyanın ilk metaverse kenti olarak tescillenmesi ile birlikte Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan açıklama yaparak, “Harput ise dünyanın ilk metaverse kenti olmasıyla birlikte adını bir kez daha tarih sahnesine yazdırmıştır” dedi. 

Başkan Arslan, ihracatçı firmayı ziyaret etti 

Ağın’ın dayanıklı uzun ömürlü beyaz ve kırmızı üzümü, Hoş Köyü’nden Romanya, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna ve Polonya’ya ihraç ediliyor. İhracatçı firmayı ziyaret eden ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Ağın üzümünün tescillenme aşamasında olduğunu söyledi. 

Bilim ve Sanat Merkezi Çalışmalarını Sürdürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan fikri mülkiyet çalışmaları kapsamında patent, faydalı model, tasarım ve marka çalışmaları sürecinde Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi 2020/21 eğitim öğretim yılında 30 faydalı model ve tasarım tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına başvuruda bulundu.

Elazığ TSO’da Coğrafi İşaretler Çalışma Kurulu Toplantısı

Elazığ TSO bünyesinde kurulan ve temel hedefi ilin değerlerinin korunması için Coğrafi İşaret Tescili yapılacak ürünleri belirleyerek bu konularla ilgili çalışmaları yapmak olan Elazığ TSO Coğrafi İşaretler İhtisas Çalışma Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.