Tercih Haberleri

Tercih Haberleri

Aksu, LGS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, liselere giriş sınav sonuçlarının açıklanması ve tercih döneminin başlaması ile öğrencilerin tercihlerinde dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Kent-Köy Yaşam Alanı, vatandaşların vazgeçilmezi oldu

Elazığ’ı geleceğe taşıyacak vizyon yatırımlardan biri olan Kent-Köy Yaşam Alanı, şehre yeni bir kimlik kazandırdı. Kent yaşamıyla köy yaşamının hayat bulduğu Kent-Köy Yaşam Alanı, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği şehrin cazibe merkezlerinden biri oldu.

LPG'ye zam geliyor

Benzinde yaşanan artış sonrasında sürücülerin ilk tercihi olan LPG'de (Otogaz) fiyat bu gece değişiyor. LPG zam sonrasında 18 TL'ye çıkacak.

42 bin 500 sağlık personeli alınacak! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 bin 500 sağlık personeli alınacağını duyururken, 'Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir.' dedi.

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

Ulaş: Yerel esnafımıza sahip çıkalım!

Velilerin okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmasını isteyen Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş “Tüm kazancı bu şehre yatırım olarak geri dönen yerel esnafımıza Elazığlı vatandaşlarımız sahip çıkmalı ve alışverişlerinde tercihlerini yerel esnaftan yana kullanmalı” dedi.

YKS tercihleri başladı 

ÖSYM internet sitesinden YKS tercihlerinin başladığını duyurdu, ayrıca güncel tercih kılavuzunu yayımladı. 

Lise tercihleri başladı 

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında okul tercihleri başladı. 8'inci sınıf öğrencileri 20 Temmuz'a kadar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. 

Kovancılar'ın 2024'te tercihi kim olacak? 

Arkhe Reklam-Yazılım ve Araştırma Ajansı tarafından yerel yönetimler memnuniyet anketi yapıldı.

20 bin sözleşmeli sağlık personeli alım ilanı Resmi Gazete'de

Sağlık Bakanlığınca atanacak 20 bin sözleşmeli sağlık personeli ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.  Tercih işlemleri bugün başlayacak.

ÖSYM duyurdu! 2021 YKS tercih sonuçları açıklandı

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği açıklama ÖSYM'den geldi. Yerleştirme sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

LGS birinci yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki birinci yerleştirmenin sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. LGS kapsamındaki birinci yerleştirmenin sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 93'ü tercih ettiği okullardan birine yerleşti.

Ortaokullara yüz yüze sınav muafiyeti geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kritik son dakika kararını resmen açıkladı. İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu öğrencilerin tercihine bırakıldı. İsteyen öğrenciler sınava girecek. Bunun için ne yapılmalı?

Sağlık Bakanlığı duyurdu! 12 bin personel alınacak

Sağlık Bakanlığı, 7.000’i hemşire, 1.700’ü ebe ve 2.864’ü sağlık teknikeri/teknisyeni, 14 branşta 12 bin sağlık personeli alacak. Atamalar tercih kılavuzunun yayınlanmasını müteakip mülakatsız yapılacak.