Şoför Haberleri

Şoför Haberleri

Okul servisleri tarifesi açıklandı

Elazığ’da 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı okul servisi fiyat tarifesi açıklandı.

Toraman: Artan trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Elâzığ’da son zamanlarda artan trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, tatilcilerin araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkmaması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma esnaflarına da seslenen Başkan Toraman, yaz sıcaklarında araçlarda klimaların çalıştırılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin konuştuğu kadın Elazığ'da

Türkiye'nin ilk kadın Otobüs Şoförü olan Buket Yaman acı, gözyaşı ve azimle dolu hikayesini Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

FHGC’den kınama 

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ’da bir ambulans şoförünün gazeteci meslektaşımızın görevini yapmasını engellemeye çalışmasını kınayarak açıklama da bulundu. 

Başkan Toraman uyarılarda bulundu 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, tüm şoförleri, buzlanma ve kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Elazığ Belediyesi şoför alımı kura çekimi sonuçları

Elazığ Belediyesi; personel hizmetleri bünyesinde çalıştırmak üzere daimi süre ile alımını gerçekleştireceği 10 şoför adayını, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde noter tarafından çekilen kura ile belirledi.

Elazığ Belediyesi’nden duyuru!

Elazığ Belediyesi, personel hizmetleri bünyesinde çalıştırmak üzere daimi süre ile alımını gerçekleştireceği 10 şoför adayını, noter tarafından çekilecek kura ile belirleyeceğini duyurdu.

Elazığ’da, artan akaryakıt fiyatlarına tepki!

Elazığlı şoförler bir araya gelerek artan akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi.

Toplu taşımaya zam geliyor 

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, toplu taşımaya zam yapılacağını açıkladı. Yeni tarifeyle birlikte Bir kişi 6 TL, öğrenci fiyatı ise 4 TL 50 kuruş olurken taksimetre açılışı ise 12 TL olacak. 

Başkan Toraman’dan emniyet kemeri uyarısı

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, bayramda artacak olan trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri uyardı.

Sağlık çalışanlarına 500 lira ile 5 bin lira zam! 

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doktorlarla bir araya gelecek ve onlara üç konuda müjde verecek. Doktor, hemşire, eme, sağlık memuru, ambulans şoförü dahil tüm sağlık çalışanlarına 500 lira ile 5 bin lira arasında zam açıklayacak. Zamdan sağlık çalışanı emeklileri de yararlanacak. Erdoğan'ın bir diğer müjdesi ise Tıbbi hata nedeniyle açılan davalarda tazminat cezalarını sağlıkçılar değil, devlet üstlenecek.

Öğrenci servis ücretlerine zam geldi 

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlığından yapılan açıklamaya göre öğrenci servis ücretlerinin yüzde 30 zamlandığı açıklandı. 

Başkan Toraman: Toplu taşımada ikinci zammı düşünüyoruz 

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, minibüsler için ikinci zam kararı almayı düşündüklerini ifade etti. Toraman, “Biz 2 ay önce minibüslere zam aldık. Şu an ikinci zammı düşünüyoruz” dedi. 

Başkan Toraman, sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı 

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, gizli buzlanmanın büyük bir risk oluşturduğunu belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Başkan Toraman: Ayrım yapmadan eşit mesafede hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz 

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman, seçimin ardından bir teşekkür mesajı yayımladı. 

Başkan Toraman güven tazeledi

Şoförler Odası olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda iki isim başkanlık için yarıştı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede yarışın galibi Şevket Toraman oldu. 

Başkan Toraman kış tedbirlerini açıkladı 

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman kış tedbirleri ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Toraman yaptığı açıklamada sis ve gizli buzlanmalara karşı sürücüleri uyararak kış lastiğinin önemine değindi. 

Başkan Toraman, Şoförlük fedakarlık ve özveri ister 

30 Kasım dünya şoförler günü dolayısı ile açıklama yapan Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, meslektaşlarının gününü kutlayarak şoförlüğün, bir sanat, bir ihtiyaç, bir fedakârlık olduğunu ve özveri istediğini ifade etti. 

Başkan Toraman ‘Yakıta gelen zamlara yetişemiyoruz’ 

Yakıta gelen zamdan benim ne eksiğim var diyen minibüslere de 50 KRŞ zam geldi.

Saraç, Şoför Esnafı Mağdur Ediliyor

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Halil Saraç, Şoför esnafının zor bir şekilde kontak çevirdiğini ifade ederek acilen toplu ulaşıma zam yapılması gerektiğini söyledi.

Elazığ Belediyesi 10 Şoför Alacağını Duyurdu

Elazığ Belediyesi Ulaşım A.Ş bünyesinde İş-Kur İEP programı kapsamında Şehir İçi Toplu Ulaşım Aracı kullanabilecek 10 şoför alımı yapılacağını duyurdu.

Başkan Toraman Kilometre Kilometre Fiyatları Açıkladı

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı için beklenen servis ücretlerindeki zam oranının yüzde 19 ile yüzde 24 arasında yapılacağını söyledi. Başkan Toraman aşı konusunda da çağrıda bulundu.

Toraman ‘Kemerinizi Takın, Seyir Halinde Telefonla Konuşmayın’

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman Kurban Bayramı öncesinde yoğun bayram trafiğinde sürücüleri, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Başkan Toraman 'Servis Araç Yaşları 15’e Çıkarıldı'

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman, okul servis araçlarının yaşının 15’e çıkarıldığını duyurdu.

Halil Saraç, ‘Esnafımızın, Zekâta İhtiyacı Yok’

Elazığ Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı Halil Saraç, 17 gün tam kısıtlamanın tüm esnafları mağdur ettiği gibi şoför esnafını da mağdur ettiğini ifade ederek acilen tüm esnaflara devletimiz tarafından destek verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Saraç, “Bir yıldan fazladır servisçi esnaflarımız iş yapamıyor. Esnafımızın geliri yok ama giderleri aynı şekilde devam ediyor. Devletimiz geliri olmayan esnafımızdan BAĞKUR primlerini alıyor, esnafımızın aracının vergisini alıyor. Devletimiz acil olarak servisçi esnafımıza destek vermesi lazım” dedi.

Başkan Toraman 2020 Yılını Değerlendirdi

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman önce deprem ardından pandemi ile karşı karşıya kalan Elazığ’da 2020 yılını değerlendirdi. Başkan Toraman, yaşanan bu süreçte bizim temsil ettiğimiz esnaflarımızdan en fazla zarar gören esnafımız öğrenci servislerimiz oldu” dedi.