Rize Haberleri

Rize Haberleri

Aksa Enerjimiz Yarınlara Projesi’nin Bir Sonraki Durağı Rize ve Trabzon

Aksa Grup Şirketleri’nin ilköğretim öğrencilerine enerji konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı “Enerjimiz Yarınlara” Projesi, 6. yılında tüm enerjisiyle devam ediyor. Nisan ayında Antalya ile başlayan ve sonrasında Aksa Elektrik'in faaliyet gösterdiği Fırat EDAŞ bölgesindeki Malatya ve Elazığ ile devam eden proje, 22 Mayıs’ta Rize’de ve 23 Mayıs’ta Trabzon’daki öğrencilerle buluşacak. Bugüne kadar 2.000’den fazla çocuğa ulaşan projenin bu yılki etabında, yaklaşık 1.000 öğrenciye enerji konusunda kapsamlı eğitim verilecek.  

Futbol liglerindeki maçlar süresiz ertelendi!

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, maç sonu hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Erol: Ak Parti iktidarında Elazığ afet değil mağduriyet bölgesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Rize’nin ardından Düzce’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla afet bölgesi ilan edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Elazığlı gençler Rize’de 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadoluyuz Biz projesi kapsamında, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Rize iline gönderilen gençler; burada Rize Kültürüne ait yemekleri tadarak, tarihi ve kültürel dokusunu yerinde gezerek yeni arkadaşlıklarla Gönül Köprüsü kurmak için yola çıktılar. 

ETSO’da Kardeş Oda Protokolü için imzalar atıldı 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı. 

Milletvekili Erol ‘Elazığ Afet Bölgesi İlan Edilmeli’

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Rize’nin afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili açıklama yaparak, Elazığ’ın da afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Afet bölgesi tartışması yeniden gündemde

Rize'de sele maruz kalan alanların afet bölgesi ilan edilecek olması doğru bir karar olarak değerlendirilse de 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde büyük bir yıkıma uğrayan Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmemesi tartışmalara ve tepkilere neden oldu.

Meteoroloji'nin Nisan ayı yağış raporu korkuttu!

Meteoroloji'nin nisan ayı yağış raporunda Doğu Anadolu'da yüzde 76, Güneydoğu Anadolu’da yüzde 90 azalışlarla son 50 yılın en düşük seviyesi görüldü. Türkiye geneli nisan yağışları yarıya yakın azalırken, son 7 aylık su-tarım döneminde il geneli en yüksek yağış 881 mm ile Rize'de, en düşük yağış 159 mm ile Iğdır'da oldu.

Çaykur Rizespor'a mağlup olan Denizlispor küme düştü

Süper Lig'in 39. haftasında Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup olan Denizlispor'un ligin bitimine 3 hafta kala ligden düşmesi kesinleşti.

Babacan İstifa Nedenini Açıkladı

İstifa sonrası ilk kez ekrana çıkan Ali Babacan, ekonomik krizin çıkmasını başkanlık sistemine bağladı AK Parti'den istifa etmesinin ardından ilk kez televizyon programına katılan eski bakan Ali Babacan, "Ülke karanlık bir tünele girdi" diyerek Türkiye'nin başkanlık sistemine geçtikten kısa bir süre sonra ekonomik krize girdiğini söyledi. AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan eski bakan Ali Babacan, istifasının ardından ilk defa ekrana çıktı. Birçok konuda açıklama yapan Babacan, başkanlık sistemini eleştirdi. Ekonomik krizin çıkmasını ise başkanlık sisteminden ötürü olduğunu vurguladı.