Rekabet Kurulu Haberleri

Rekabet Kurulu Haberleri

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

23 Zincir marketin savunması alınacak 

Rekabet Kurulu, perakende gıda ticareti alanında faaliyet gösteren 23 zincir market hakkında yürütülen soruşturmada, sözlü savunma toplantısını 22 Mart'ta yapacak.

Rekabet Kurulu'ndan WhatsApp kararı

Rekabet Kurulu, Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanlığından flaş WhatsApp açıklaması

WhatsApp sözleşmesi iptal mi sorusu gündem oldu. WhatsApp gizlilik sözleşmesi için yeni bir karar alındı. Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO) Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "WhatsApp, gizlilik politikasını daha iyi anlatabilmek için zaman kazanmak istedi" dedi.

Türkiye'den WhatsApp ve Facebook hamlesi!

Son dakika haberi... Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.