Piyasa Haberleri

Piyasa Haberleri

Altında rekor üstüne rekor! 

21 Ağustos 2024 gram altın fiyatı serbest piyasada 2742 TL'den güne başlıyor. Kapalıçarşı'daki kuyumcularda ise işlemler 2762 – 2802 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. FED'den 0,50 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin artması, dolar endeksinin 101,40 ile yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve içeride kurlarda yaşanan hareketlilik gram altında yükselişi tetikliyor.

Altın fiyatlarında düşüş! 

Altın haftaya düşüşle başladı! Yatırımcı gram, çeyrek altın ne kadar oldu merak ediyor. Bu hafta yoğun veri gündemi yatırımcının odağında...Peki alım fırsatı var mı?

Elektrikli araçların şarj fiyatlarında yeni tarife

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine bugünden (1 Temmuz) itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yaptı. Yeni elektrik tarifesiyle birlikte 88.5 kWh’lık elektrikli otomobilin aylık şarjı 823 TL’ye çıkacak.

İkinci el otoda sular durgun!

Geçen yıl bu zamanlarda hareketlilik gösteren ikinci el otomobil piyasası bugün durma noktasına geldi. Satışlar dururken, ilan sitelerindeki araç sayısı artış gösteriyor. Araç sahipleri, satış yapabilmek için eski usul cam ilanlarına yöneliyor. Tüm bunlara rağmense piyasada bir fiyat düşüklüğü beklenmiyor.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Akaryakıt fiyatları yeniden değişiyor! 

Küresel petrol piyasasında fiyatlarda dalgalanma devam ediyor. Brent petroldeki fiyatlama ve dövizdeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarında tabelaları yeniden değiştirecek. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre motorine zam geliyor. Fiyatlar bu gece yarısından itibaren yeniden güncellenecek.

Altın fiyatlarını tutabilene aşk olsun! 

Altının ons fiyatı dün tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Gram altında bugünün en yüksek seviyesi 2.235 lira oldu. Analistler ne diyor? İşte altın piyasası...

Altında çıldırtan yükseliş!

Yaşanan düşüş sona erdi ve altın fiyatları aldı başını gitti. Yeni haftaya yükselişle başlayan ve bu yükselişini sürdüren altında yeni rekorlara hazır olun. İşte altın piyasasında son durum...

Bahşi, Enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı 

Memur Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirerek “Memur-Sen olarak beklentimiz, fiyat istikrarı noktasında alınan tedbirlerin ve önlemlerin bir an önce piyasalara yansıması, enflasyonu tetikleyen geçici etkilerin ortadan kaldırılması, kamu görevlilerinin enflasyon kayıplarının son bulması, fiyat istikrarının sağlanmasıdır.” dedi. 

TOGG'un yeni modeli T10F ismi nasıl ortaya çıktı? 

TOGG'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli, tasarımı ve Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olmasıyla öne çıkmasının yanı sıra bir güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de dikkati çekiyor. Yeni otomobilin model isminin nasıl oluştuğu belli olurken, CEO Gürkan Karakaş, modelin piyasaya çıkacağı tarihi de açıkladı.

Altında yükseliş tam gaz! Son fırsatı kaçırmayın 

Altın fiyatları yatırımcının takibinde... Altın güne yükselişle başladı ve uzmanlara göre önümüzde aylarda görülmemiş rakamlar görülecek. Altın son bir alım fırsatı verir mi merak ediliyor. İşte altın piyasasında son durum...

Altın fiyatları fırladı şubat rekoru geldi! 

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Bir süredir düşüşte olan altın 17 Mart sabahı bir anda fırladı ve gram altın 1181 lira seviyesini gördü. Uzmanlara göre bu yükselişin devamı var. 2023 yılı tahminleri ne yönde? Öte yandan dolar ve Euro'da da yükseliş var. İşte piyasalarda son durum.

Sıfır ve ikinci el araç piyasasına denetim 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş sıfır ve ikinci el araçlar için müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. 

Zincir market yöneticilerine fiyat uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle görüştü. Bakan Muş, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili yöneticileri uyardı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Tütün ve tütün mamulleri kanun teklifi yasalaştı

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Bunu yapan şimdi yandı! büyük değişiklik başladı

LPG piyasasında gelir payı borcunu ödemeyen dağıtıcıların lisansının sona erdirilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Geçmiş dönem borçları için de verilen sürenin aşılması durumunda söz konusu uygulama geçerli olacak.

2023’te Togg kaç adet üretilecek 

Yerli otomobil Togg fabrikası 29 Ekim’de açılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'un üretimine ilişkin, Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. dedi.

Arpa alım fiyatları belirlendi 

Toprak Mahsulleri Ofisi, arpa fiyatını piyasa fiyatlarının yaklaşık yüzde 20 altında ton başına 5 bin 250 lira olarak belirledi. 

TMO uygun fiyatlı arpa ve mısır satışına tekrar başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlatılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Motorine çok büyük indirim! 

Petrol ve dolar piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Benzin ve motorin fiyatları da bu dalgalanmayla birlikte dalgalanmaya devam ediyor. 

Ağrı'ya var Elazığ'a yok!

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde tespit edilen ve piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu belirtilen altın ve gümüş rezervlerinin çıkarılıp işlenmesi için Ağrı’da 160 milyon dolarlık tesis yapılacak.

Dolar resmen çöktü!

Dolar yeni haftaya çökerek başladı. Dolar - euro kaç TL? 27 Haziran 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro alış-satış fiyatlarında son durum.

Gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamda 

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı merakla beklenirken tüm gözler 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki ilk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 40.75 olarak açıklandı. Eğer bu tahmin tutarsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 40.75, memurların ve memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 40.25 zam yapılacak. 

Helal ürünler için yeni düzenleme 

İç piyasaya sunulacak ürün ve hizmetlere yönelik helal belgesi düzenleyen tüm kuruluşların Helal Akreditasyon Kurumu'nca akredite edilmesi bir yıllık geçiş sürecinin ardından zorunlu olacak. 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği mayıs ayı faiz kararını bugün saat 14.00'te açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi yüzde 14'te sabit bıraktı. 

Şamil Tayyar da hayat pahalılığına isyan etti

Hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamlar vatandaşı bezdirdi. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da sosyal medya hesabından isyan ederek, "Piyasalardaki yangın söndürülmeden su kendi mecrasında akmaz" dedi.

Liberalizmin iflası ve manipülasyonlar

Neoliberal düşünce, devletin piyasaya en az düzeyde müdahale ettiği, özel sermayeye her türlü imkanın sağlandığı, üretimin çeşitlendirilerek arttırıldığı ve rekabetin artmasını hedefler. 

Dolar ve altın çakıldı borsa uçtu! 

İstanbul’daki Ukrayna-Rusya müzakeresinden çıkan '3 şehirde savaşı durdurma kararı' sonrası piyasalar sarsıldı. Borsa İstanbul'daki yükseliş yüzde 1.45'i aşarken, altın ve dolar değer kaybetti. İşte piyasalarda son durum.

Motorin ve benzine indirim gelebilir!

Geçen hafta 120 doların üstüne çıkan petrol fiyatları bu haftaya düşüşle başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 113,14 dolardan işlem görüyor.

Doğalgaza dev zam kapıda!

Uluslararası piyasalarda son dönemde gözlenen fiyat artışlarına paralel olarak, nisan ayı başında doğalgaza yeni zam bekleniyor. Aylık güncellemeler kapsamında sanayinin kullandığı doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 30’u bulabileceği iddia edildi.