Meta Haberleri

Meta Haberleri

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Sağlığa çok zararlı!

Yapılan bir araştırmaya göre, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara içen gençler, vücutlarını potansiyel olarak toksik metallere maruz bırakıyor olabilir.

Başkan Arslan: Haklılığımız mahkeme kararı ile tescil edilmiştir 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Maden ilçemizdeki polimetal maden sahasının 21 Nisan 2022 tarihinde yapılan ihalesinin 29 Nisan 2022 tarihinde Ankara 13. İdari Mahkemesine açılan dava neticesinde esastan karara bağlanarak iptal edildiğini açıkladı. 

Maden ihalesi iptal edildi! 

21 Nisan tarihinde ihalesi yapılan Polimetal Sahası ihalesini 2 milyar 205 milyon TL ile Port Madencilik A.Ş. firması kazanmıştı. Elazığ Maden ve Mermerciler Derneği tarafından açılan yürütmeyi durdurma davası karara bağlanarak ihale iptal edildi. 

Başkan Arslan, iddialara sert sözlerle cevap verdi

​​​​​​​Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Asilhan Arslan, 21 Nisan’da gerçekleşen Maden ilçesindeki polimetal maden rezervinin işletme ihalesine Elazığ Girişim Grubu olarak neden katılmadıklarını kamuoyuna açıkladı. Arslan, ihale süreci ve şansına yönelik iddialara da sert bir şekilde cevap verdi.

ETSO, maden ihalesiyle ilgili açıklama yapacak 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 24 Nisan günü saat 11.00’de Maden İlçesindeki polimetal maden sahası ihalesi ile ilgili merak edilen soruları cevaplandıracak. 

Elazığ TSO’nun dediği çıktı adrese teslim ihale

Elazığ kamuoyunu iki aydan fazla süreden beri meşgul eden ve şehrin kalkınma ve gelişmesi önünde çok önemli bir değer olan Maden ilçesindeki polimetal sahasının ihalesi Elazığ TSO’nun iddia ettiği gibi rekabet koşulları oluşmadığından adrese teslim şekilde gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi'nin 700 bin Euro bütçeli projesi desteklenmeye hak kazandı 

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Boyrazlı ve Prof. Dr. Mehmet Deniz Turan’ın geliştirdiği “Stratejik Hammaddeler İçin Yeşil Ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı” projesi desteklenmeye hak kazandı. 

MKYK'da konuşuldu, Erdoğan talimat verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında, Metaverse, kripto para ve sosyal medya ile ilgili çalışma yapılması talimatı verdi. Toplantıda Sezen Aksu ve Sedef Kabaş da konuşuldu.

Başkan Arslan: Harput adını bir kez daha tarih sahnesine yazdırmıştır 

GoArt Metaverse uygulamasında dijital evrende inşa edilen Harput’un, TRT1 Pelin Çift’le Gündem Ötesi programında dünyanın ilk metaverse kenti olarak tescillenmesi ile birlikte Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan açıklama yaparak, “Harput ise dünyanın ilk metaverse kenti olmasıyla birlikte adını bir kez daha tarih sahnesine yazdırmıştır” dedi.