Mayıs Haberleri

Mayıs Haberleri

Mayıs ayı konut satış rakamları belli oldu

Elazığ’da Mayıs ayında toplamda 914 konutun satışı gerçekleşti.

Elazığ Kent Konseyi yeniden seçime mi gidecek?

Mayıs Ayında gerçekleştirilen Elazığ Kent Konseyi Başkanlığı seçim sonucu Mahkemeye taşındı.

Elazığ’ın Mayıs Ayı trafik bilançosu belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yayımlanan Trafik istatistik verilerine göre Elazığ’da Mayıs ayında meydana gelen 114 Trafik kazasında 181 kişinin yaralandığı açıklandı.

Hacı Ormanoğlu’nun 3 yeni kitabı yayımlandı

Eğitimci-Yazar Hacı Ormanoğlu’nun Sevgi Tohumları, Sosyal ve Mutlu Çocuklar, Bam Teline Dokunan Hikayeler isimli kitapları yayımlandı. Yazar kitapları için 8 mayıs Cumartesi Günü imza programı düzenleyecek.

TOGG, mayısta da liderliğini sürdürdü

TOGG, Türkiye elektrikli otomobil pazarında mayıs ayında 4 bin 140 satışla, lider marka olmaya devam etti.

Açıkkapı: Türkiye Cumhuriyeti'nin demir yumruğunu herkes görmüş olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında mayıs ayı dış ticaret rakamlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, dış ticaret açığının yüzde 48 azaldığını söyledi.

Mayıs ayı enflasyonu rakamları açıklandı! 

Mayıs ayı enflasyonu belli oldu. Enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 75,45'e yükseldi. Enflasyonda doğalgaz desteğinin sona ermesi ve giyim kaleminin etkisi hissedildi.

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’tan uyarı!

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde özellikle 13-15 yaş arası çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. Elektronik sigaranın tıpkı sigara gibi çeşitli kimyasallar ve bağımlılığa yol açacak düzeyde nikotin içerdiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Ülkemizde satışı yasak olmasına rağmen denetim yetersizliği ve ihlallere göz yumulması nedeniyle gençlerimizin hayatı tehlikeye atılıyor” dedi.

EDEP’ten değerlendirme toplantısı

Eğitime Destek Platformu mayıs ayı değerlendirme toplantısı TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin katılımı ile gerçekleştirildi

Açıkkapı: 27 Mayıs 1960 darbesinde millet iradesi hiçe sayıldı

27 Mayıs Darbesinin yıldönümünde açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Artık vakit muasır medeniyetlerin üzerine çıkma vaktidir” dedi.

Aksa Enerjimiz Yarınlara Projesi’nin Bir Sonraki Durağı Rize ve Trabzon

Aksa Grup Şirketleri’nin ilköğretim öğrencilerine enerji konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı “Enerjimiz Yarınlara” Projesi, 6. yılında tüm enerjisiyle devam ediyor. Nisan ayında Antalya ile başlayan ve sonrasında Aksa Elektrik'in faaliyet gösterdiği Fırat EDAŞ bölgesindeki Malatya ve Elazığ ile devam eden proje, 22 Mayıs’ta Rize’de ve 23 Mayıs’ta Trabzon’daki öğrencilerle buluşacak. Bugüne kadar 2.000’den fazla çocuğa ulaşan projenin bu yılki etabında, yaklaşık 1.000 öğrenciye enerji konusunda kapsamlı eğitim verilecek.  

Elazığ’da Bölgesel Gazze Mitingi yapılacak

ELHAK Platformu’nun organize ettiği Bölgesel Gazze Mitingi 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Başkan Öztürk Elazığspor Maçı İçin 2 Otobüs Tahsis Etti

Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığspor’un 25 Mayıs Cumartesi Günü İstanbul’da Rams Park’ta oynayacağı final maçı için 2 otobüs tahsis etti.

Öğretmelerin gözü kulağı burada! 

Son olarak 6 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelecek. Toplantıda ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemleri masaya yatırılacak, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması öngörülen yasal düzenlemeler ele alınacak.

Keleş: Hizmetlerimiz yeni dönemde artarak devam edecek

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 1 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

ELAZIĞ GSİM, ZİRAAT TÜRKİYE KUPASININ İLİMİZDE OYNANMASI İÇİN TFF’YE RESMİ BAŞVURUDA BULUNDU

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Beşiktaş-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanması için resmi başvuruda bulundu.

Koca’dan İddialara Cevap

09 Mayıs 2024 Perşembe günü sosyal medyaya düşen görüntülere ilişkin Günışığı Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca yazılı basın açıklaması yaptı.

Elazığ Belediyesi’nden konut satışı

Mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait 40 adet konut, 16 adet iş yeri açık arttırma suretiyle 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde satışı gerçekleştirilecek.

Öğretmen atamalarında rakam belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak.

Elazığ Belediyesi konut, iş yeri ve arsa ihalesi gerçekleştirecek

Mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait 40 adet konut, 16 adet iş yeri ve 10 adet arsanın açık arttırma suretiyle 7, 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde satışı gerçekleştirilecek.

İl Genel Meclisi Mayıs ayı birleşimleri sona erdi

İl Genel Meclisi mayıs ayı oturumları beşinci birleşimle sona erdi.

Benzin, LPG ve Motorin fiyatlarında son durum 

Akaryakıt fiyatları son dakika gelişmeleri ile takip konusu oluyor. Peki 6 Mayıs Benzin, LPG, Motorin fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? 

Belediye meclisi toplantıları başladı

Elazığ Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantıları ilk birleşimi ile başladı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı

Başkan Telçeken: İşçinin hakkı her zaman önceliğimizdir

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz." yanıtını verdi.

Zorunlu trafik sigortasında azami artış oranı belli oldu

Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi. Oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu.

Benzine indirim geliyor! 

14 Mayıs seçimlerinin ardından yaklaşık 18 lira zam gelen benzine, o günden bu yana ilk kez indirim geliyor. Benzinin litre fiyatı bu gece yarısı 99 kuruş ucuzlayacak.

Şekere peş peşe zam 

Şekere peş peşe zam gelmeye devam ediyor. Türkşeker, Mayıs ayı başından buyana kademeli olarak yüzde 30 zam yaptığı şekere yeniden iki zam daha yapacak. Zamlı fiyat 1 Eylül'de geçerli olacak. 

AK Partili vekilden vefa ziyaretleri

14 Mayıs 2023 seçimlerinin hemen ardından çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, hafta sonu gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerinin yanı sıra teşkilat içerisinde görev alan kişileri de evlerinde ziyaret ederek, vefa örneği sergiliyor…

KGM Elazığ işçi alımı kura sonuçları açıklandı

KGM işçi alımı kura sonucu sorgulama ekranı, 30-31 Mayıs tarihlerinde tamamlanan kura çekilişinin ardından isim listesi ile yayımlandı.