Kural Haberleri

Kural Haberleri

ANA ARTERLERDE EDS KAÇINILMAZ

Teknolojinin kendilerine sunduğu nimetleri sonuna kadar kullanan trafikte kendini aslan zanneden şoförlerimiz var. 

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden seminer

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye personeline yönelik, “Oryantasyon ve Protokol Kuralları Eğitimi” konusunda eğitim ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kamuda tasarrufun ayrıntıları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak.

Bunu yapan trafikten men edilecek! 

Araçlarına usulsüz şekilde siren ve çakar taktıranlara yönelik yeni cezalar geliyor. İçişleri Bakanlığı, bin 823 lira olan trafik cezasının 4.064 liraya çıkarılması için düğmeye basarken; trafik kontrollerine de ağırlık verilecek. Kurallara uymayan araçlar ise trafikten men edilecek.

Hac kuraları için tarih verildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gelecek yıl Hac yolculuğuna Türkiye'den 85 bin hacı adayının uğurlanacağını kaydederek, kuraların ekim sonu veya kasım başında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Hac kuraları açıklanıyor saat verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kura sonuçlarının bugün saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden açıklanacağını duyurdu.

262 konut ile 242 işyerinin hak sahipleri açıklandı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan, tamamlanan ve kuraları çekilen 262 konut ve 242 iş yerinin hak sahiplerinin isim listesi yayımlandı. 

AK Partili Özhaseki: Milletvekili listelerinde yüzde 60 yenilenme olabilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, milletvekili listelerinde en az yüzde 60 yenilenme bekliyor. "AK Parti’de yenilenme arzusu her zaman en üst seviyededir. Genelde yüzde 60 oranında bir yenilenme olur" diyen Özhaseki, "3 dönem kuralı işletilmeli. Ben de üç dönemliklerden biriyim. Benim şahsi hedefim bir kere daha aday olmamak” dedi.

AK Parti milletvekillerinin yarısını değiştirecek! 

2023 Haziran seçimlerine yönelik hazırlıklarını hızlandıran AK Parti'de milletvekili adaylarıyla ilgili hummalı bir çalışma başlatıldı. AK Parti'nin Meclis'teki milletvekillerinin yarısını değiştireceği belirtilirken, gözler bazıları 3 bazıları da 5 dönemdir milletvekilliği yapan AK Parti'nin kritik isimlerine çevrildi.

1023 Konutun kurası çekildi

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 1.023 konutun kuralları noter huzurunda çekildi. Elazığ depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. 

Elazığ’da Yönetimde Protokol Kuralları semineri verildi 

Elazığ Eğitim Akademisi programı kapsamında “Yönetimde Protokol Kuralları” semineri Eğitimci Yazar Suna Okur’un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Kelepçeli eller alkış tutamaz

Her konuda gerçeğe ve akla uygun hareket etmeyi ileri süren kişi için bağımsızlık hayattan daha değerlidir diyor Edmond Goblot. İnsanın hürriyetsiz yaşamasının imkan dahilinde olmadığına ne güzel bir yaklaşımdır aslında. Esirlikten uzak, kimsenin boyunduruğu altında olmadan sadece kendi yasa ve toplum kurallarına bağlı yaşanan bir bağımsızlık hali. İnsanın doğasında vardır özgürlük. Hayatında her şeyden fedakarlık eder, vazgeçer ama bağımsızlığından asla.

AFAD kurada adına konut çıkmayanların listesini yayınladı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanıp kuraları çekilen konutlarda kurada ismi çıkmayan hak sahiplerinin isim listesini açıkladı. 

Elazığ’da bin 894 deprem konutunun kura çekimi yapılıyor 

27 Aralık tarihinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde hak sahibi olan bin 894 vatandaş için bugün kura çekimi yapılıyor. 

Elazığ Valiliği madde madde açıkladı

Elazığ Valiliği tarafından Mustafapaşa Mahallesi’nde kuraları çekilen 3. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama yapıldı. 

Vali Toraman ‘Bu ay içerisinde ciddi miktarda konut kurası çekeceğiz’

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Genel Meclis Üyelerine hitap etti. Meclisin çalışmalarını takdir eden Vali Toraman, kasım ayı içerisinde ciddi miktarda konut kurası çekeceklerini ifade etti. 

Kovancılardaki TOKİ anahtar teslim tarihleri belli oldu

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Kovancılar İlçesi’nde yapılan ve kuraları çekilen konutların teslim tarihleri belli oldu. Hak sahibi vatandaşlara 8 Kasım – 23 Aralık tarihleri arasında anahtar teslimi yapılacak. 

TOKİ depremzedeleri mağdur ediyor!

15 Eylül'de kuraları çekilip depremzedelere verilen Abdullahpaşa Mahallesi 3. Etap TOKİ Konutları eksikler vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor. Abdullahpaşa Mahallesi 3. Etap TOKİ Konutlarındaki eksikler depremzedeleri mağdur ediyor.

Başkan Yıldırım ‘Bayramlar kimsesize umut olmaktır’

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yaklaşan kurban bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında Elazığlıların bayramını kutlayarak, pandemi kuralları çerçevesinde bir bayram geçirilmesi temennisinde bulundu.

Vali Yırık 'Bayramda tedbirleri elden bırakmayın'

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Pandemi kurallarına riayet ederek güzel bir bayram geçireceğimize inanıyorum” diyerek vatandaşları kurallara uymaları noktasında uyardı.

Toraman ‘Kemerinizi Takın, Seyir Halinde Telefonla Konuşmayın’

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman Kurban Bayramı öncesinde yoğun bayram trafiğinde sürücüleri, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Elazığ Valiliği Yükseköğretim Kurumları Sınavı Genelgesi Yayımladı

Elazığ Valiliği tarafından hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Elazığ’da uygulanacak kurallarla ilgili genelge yayımlandı.

Milli Emlak neyapmaya çalışıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere kiraya verilmesine yönelik yaptığı düzenlemeden faydalanmak isteyen üreticiler, ilgili mevzuat kurallarına uygun hareket etmelerine rağmen bir türlü arazi kiralayamamanın sıkıntısını ve hayal kırıklığı yaşıyor.

Elazığ İl Yöneticileri Cami Cemaatiyle Bayramlaştı

Elazığ’da kılınan Bayram namazının ardından il protokolü sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek cemaatle bayramlaştı.

Başkan Yıldırım ‘Kural tanımayan şımarık İsrail’i şiddetle kınıyorum’

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İsrail tarafından Filistin’e yapılan saldırıyı kınadı.

Bankaların mesai saatleri emekli maaş ve ikramiye ödemeleri için değiştirildi

TÜRKİYE Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, bayram öncesi yapılacak emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemelerinin salgın kurallarına uyularak gerçekleştirilebilmesi için banka şubelerinin çalışma sürelerinin uzatılmasına ilişkin tavsiye kararı almıştı. Bu karar 6 Mayıs 2021 Perşembe günü itibari ile uygulanacak. Bankalar, 6-11 Mayıs arasında 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Hulusi Yahyagil AİHL'den Bilim Müzesi

Başarıları ile adından sıkça söz ettiren Elazığ Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nun hazırladığı 'Bir Bilim Müzesi Kuralım' isimli İngilizce projesinde sona gelindi.

Hemşehrimiz İlhan Kurallara Uyulursa 1 Haftada Vaka Sayısı Azalır

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan, kurallara uyulması durumunda, 1 hafta içinde vaka sayılarında azalma olabileceğine dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Polat ‘Sırası Gelenin Aşıya Gerekli Duyarlılığı Göstermesini İstiyoruz’

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,"Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini, mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir" dedi.