Işyeri Haberleri

Işyeri Haberleri

Elazığ Belediyesi’nden iş yeri, konut ve arsa ihalesi 

Mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait 2 adet iş yeri, 3 adet arsa ve 2 adet konutun, açık artırma suretiyle 8 Ağustos Perşembe günü satışı gerçekleştirilecek.

Elazığ Belediyesi, konut ve iş yeri ihalesi gerçekleştirecek

Mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait 18 adet konut ve 12 adet iş yerinin, kapalı teklif usulü ve açık artırma suretiyle 13 Haziran Perşembe günü (Yarın) satışı gerçekleştirilecek.

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Elazığ’da 118 konut ve 17 işyerinin kurası çekilecek 

Elazığ’da yapımı tamamlanarak teslim aşamasına gelen 118 konut ve 17 işyerinin kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edilecek. 

43 İşyerinin anahtar teslim tarihleri belli oldu 

6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen kura çekiminde dükkanları belirlenen hak sahipleri iş yerlerinin anahtarlarını 16 Ekim tarihinden itibaren teslim alabilecekler. 

Genel Başkan Erbakan’dan vefa ziyareti

Malatya’daki temaslarının ardından Elazığ’a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, YRP MKYK Üyesi Mehmet Gül’ü işyerinde ziyaret etti. 

Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek

Kura çekimlerine yeniden başlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projelerinde depremden etkilenen illere öncelik verilecek. Bu kapsamda Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek.

262 konut ile 242 işyerinin hak sahipleri açıklandı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan, tamamlanan ve kuraları çekilen 262 konut ve 242 iş yerinin hak sahiplerinin isim listesi yayımlandı. 

262 konut ile 242 işyerinin kurası çekilecek 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 262 konut ve 242 iş yerinin kurası 1 Mart saat 14.00’de noter huzurunda çekilecek. 

TOKİ Elazığ'da 5 işyerini satışa çıkardı 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Elazığ Aşağı Holpenk'te bulunan 5 adet işyerinin satışı gerçekleştirilecek. 

Sosyal Konutların kura çekim tarihi belli oldu!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi kapsamında Elazığ’da yapılacak sosyal konutların kurası 23 Kasım Çarşamba günü çekilecek. 

Bakan Murat Kurum duyurdu! 

İlk Evim, İlk İş Yerim projesine başvurular dün itibari ile sona erdi. Bakan Kurum projeye 1,5 ayda 8 milyon kişinin başvurduğunu ve geçerli başvuru sayısının 5 milyon 135 bin 324 olduğunu duyurdu.

Ercan: Elazığ yine yok sayıldı

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı ve iş insanı Yüksel Ercan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan TOKİ tarafından hayata geçirilecek “ilk evim ilk işyerim” projesinde Elazığ’ın yer almamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Sosyal Konut Projesine başvurular bugün başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. 81 il ve tüm ilçelerde 2023-28 yılları arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuruların bugün başlayacağını söyledi.

Başkan Ulaş: Esnafımızı daha da zor günler bekliyor

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, yeni çıkan kararla basit usul mükellefi olan esnafların, herhangi bir işyerinde veya işletmede sigortalı çalışıyorsa bakanlık görüşü doğrultusunda gelire geçiş süreci başladığını ifade ederek bu alınan karar zor durumda olan esnafları daha da zora sokacağını ifade etti.

Hak sahipleri için anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Baskil ile köylerindeki konutlarının ve Elazığ Merkez Mahallelerinde yapılan işyerlerinin anahtar teslim tarihleri belli oldu. Yapılan açıklamada konut ve işyerini 45 günlük süre içinde almayanların hak sahiplikleri iptal edilecek. 

KDV indirimleri 5 ay daha uzatıldı

Katma Değer Vergisi’nde indirimler 5 ay daha sürecek. İşyeri kiralama hizmetlerinde KDV yüzde 18 yerine yüzde 8, konaklama hizmetlerinde KDV yüzde 8 yerine yüzde 1, yeme ve içme hizmetinde KDV yüzde 8 yerine yüzde 1 olarak uygulanacak.